Søg
Close this search box.

Blev Christoffer Columbus født på Mallorca?

Blev Christoffer Columbus født på Mallorca? Var Columbus fra Mallorca? Én grund til at indbyggerne Felanitx er stolte over deres by, bunder i en legende om en meget kendt opdagelsesrejsende. Ifølge legenden blev nemlig selveste Christopher Colombus født i Felanitx, i 1451, og ikke i Genova, Italien eller Portugal. Man hævder, at Columbus var søn […]

Santuari de Sant Salvador

Udsigt fra Sant Salvador kloster på en bjergtop på Mallorca.

Santuari de Sant Salvador er et magisk sted, beliggende på en bjergtop nær Felanitx, med himmesk panoramaudsigt over hele Mallorcas østkyst.

Castell de Santueri

Castell de Santueri, en borg fra middelalderen, bygget ind i bjergvæggen uden for byen Felanitx på Mallorca.

Castell de Santueri Et af Spaniens 10 mest unikke borge Placeret i over 400 meters højde og bygget ind i de stejle klippeformationer, vidner Castell de Santueri om strategisk bevågenhed allerede før romernes tid på Mallorca. Arkæologer mener, at helt tilbage fra talaiotkulturen, har bakketoppen været brugt som et religiøst samlingssted, mens der ingen tvivl […]

Torre de Portocolom

Torre de Portocolom Torre de Porto Colom, eller hvad der er tilbage af det, står ved indgangen til havnen i Portocolom, 27 meter over havets overflade. Tårnet blev konstrueret mellem 1571 og 1580, som led i Kong Philip IIIs defensive strategi for Mallorca. Mere end 85 tårne omkring kysterne på øen, blev rejst i perioden […]

Ermita de Santa Llucia

Ermita de Santa Lucia er beliggende på bakketoppene syd for Manacor, på vejen mod Felanitx og et godt lille udflugtsmål på en god vandretur.

Plaça de sa Font de Santa Margalida

Den naturlige hellige kilde Font de Santa Margalida der løber under Placa de sa Font de Santa Margalida i byen Felanitx på Mallorca.

Plaça de sa Font de Santa Margalida siges at være selve krandspulsåren i byen Felanitx. Den hellige kilde der løber under byens centrale torv har været venereret siden ældgamle tider.

Església de Sant Miguel

Kirke i Felanitx by på Mallorca, med facade af churriguera arkitektur.

Sant Miguel kirken i Felanitx er Mallorcas eneste eksempel på den smukke spanske barokke arkitekturstilart, churriguera. Kirken er smuk indeni og udenpå, men bærer også en tragisk historie med sig.

Estación Enològica

Research center for vin, Estacion Enologica, i byen Felanitx på Mallorca.

Estación Enologica er et gammelt nedlagt ønologisk research -og uddannelsescenter i Felanitx. Den smukke bygning vidner om vigtigheden af Mallorcas vineksport.

Es Sindicat

Ruiner af det gamle vindestilleri Es Sindicat i byen Felanitx på Mallorca.

Her ser du ruinerne af Mallorcas første og eneste vindestilleri, Es Sindicat. Es Sindicat blev skabt i en tid hvor Felanitx var kendt over hele Europa for sine vine.