El Calvario

calvario trappen er en kendt seværdighed i pollenca
Om

El Calvario er blandt de mest populære besøgsmål i byen Pollença, hvor du på toppen kan se over hele Port de Pollença

Hovedattraktionen er den 365 trins stentrappe, der fører fra byen, op til kapellet på toppen. Trappen omgives af en parade af stedsegrønne cypresser, der følger dig vejen op. Fra toppen, kan du nyde en enestående udsigt over Pollenças autentiske gamel bydel med Puig de Maria rejsende i baggrunden, mens du hviler benene efter turen op.

Heroppe finder du også et udkigspunkt, en slags balkon bygget af sten, som giver dig en vild panoramaudsigt over hele Pollenca og over Port de Pollenca, som jo er en elsket feriedestination om sommeren.

El Calvario trappen blev bygget tilbage i det 18. århundrede, ligesom kapellet, Oratorio del Calvario, på toppen.

Oratorio del Calvario blev bygget mellem 1795 og 1799. Facaden har et barok udseende, men har elementer af både manierisme og neoklassicisme, hvilket kunne tyde på, at Oratorio del Calvario er bygget på et tidligere tempel.

Inde i Oratorio del Calvario, finder du en statue fra det 14. århundrede, af den korsfæstede Jesus, med Maria knælende under sig. Det er populært blandt turister at knæle bag alteret inde i kapellet og få taget deres billede herinde (gratis).

 

Begivenheder ved El Calvario

El Calvario lægger hvert år på Langfredag scene til et bevægende optog i Pollença.

Optoget er et slags scenespil, der fortæller historien om det sidste måltid, Jesus der forrådes af Judas, tilfangetagelsen, korsfæstelsen og endeligt nedtagning og begravelse.

Optoget er meget gennemført og fakler i hele byen, gør stemningen ekstra intens.

Hvor

Pollença

Pollença er en historisk by og kommune beliggende på Mallorcas nordvestlige kappe, ca. en times kørsel fra Palma. Foruden Pollença by inkluderer kommunen også de meget populære rejsemål, Port de Pollença og Cala Sant Vicenc. Pollença er et skønt område og by at udforske, her er masser af seværdigheder og aktiviteter at kaste sig over. Besøg f.eks. el Calvario trappen, den romerske bro, den enorme sognekirke Nostra Senyora dels Angels og Ermita del Puig de Maria. Du kan også nyde en tur på museum, f.eks. Pollenças lokalhistoriske museum eller Marti Vicenc husmuseet. Pollença er desuden et hamrende fedt område at dyrke sport i, du kan stort set udøve alle slags sport. Ved kysten finder du smukke brede strande og i dalen finder du bjerge og uspoleret sanselig natur. Særligt cykling og vandring er populære aktiviteter her, men også golf og sejlads tiltrækker turister. Skal du bo i Pollença er der flere fantastiske overnatningssteder, alt fra 5-stjernet luksus til charmerende ferieboliger og lejligheder kan bookes i området.

Pollença hotel, aktiviteter, seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Pollença

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere vartegn

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?