Son Mas

udstilling på son mas i andratx mallorca
Om

Son Mas er én af de flotteste og mest særprægede bygninger i Andratx

Ejendommen her stammer oprindeligt fra en maurisk gård kaldet, Buendar.

Efter den katalanske erobring af Mallorca i 1229, blev Andratx-området skænket til biskoppen af Barcelona, som skænkede ejendommen til den noble Pomar familie.

I 1400-tallet opkøber Guillem Desmás ejendommen, hvorfra den har sit nuværende navn. Desmás tilbyggede det enorme forsvarstårn ved hovedindgangen, samt anlagde de massive murvægge omkring herregården.

De seneste ændringer der har været på Son Mas, skete i begyndelsen af 1900-tallet, da den befæstede ejendom blev udvidet og fik et ansigtsløft med sine smukke nygotiske og nyarabiske stilarter.

I 1998 opkøbte byrådet i Andratx så Son Mas fra dens tidligere ejere og installerede rådhus her.

Foruden rådhuset, huser Son Mas også en offentlig udstillingshal, som er åben hver dag. Udstillingerne skifter tema, men ofgte er det upcoming kunstnere, eller kunstnere der rammer tidens samtaleemner med deres værker, som udstilles her. Flere gange årligt afholdes desuden forskellige kulturelle begivenheder her i udstillingshallen på Son Mas.

Hvis du er i Andratx’ historiske gamle bydel, så synes jeg bestemt du skal køre en tur op til Son Mas på toppen af bakken og aflægge den smukke ejendom et visit.

Hvor

Andratx

Andratx er kendt og elsket som et af Mallorcas mest eksklusive områder, det er her de velhavende og kendte mennesker køber ejendom. Foruden Andratx’ gamle bydel, finder du også den lækre marina ved den gamle havn, den charmerende gamle fiskerby Sant Elm og det populære rejsemål Camp de Mar. Hver onsdag kan du tage på marked i Andratx’ middelalderby, en hyggelig og autentisk oplevelse. Dette er samtidig en god mulighed for at snuse til områdets seværdigheder såsom Son Mas, Santa Maria kirken og CCA kunstmuseet. Overvejer du ophold i Andratx kan du glæde dig til luksuriøse ferieboliger beliggende på de smukke bjergskråninger, med direkte adgang til naturens mange muligheder.

Andratx feriebolig, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Andratx

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?