Santa Maria de Andratx

facade på santa maria kirke i andratx gamle bydel på mallorca
Om

Santa Maria er den massive befæstede kirke i Andratx’ gamle bydel

Den første kirke i Andratx-området, blev dokumenteret i en bulle af pave Innocentes IV, i 1248.

Dog var det ikke før 1400-tallet, at den nuværemde kirkekonstruktion blev opført, og endda ikke i sin nuværende form. På dette tidspunkt, havde kirken hverken klokketårn, sidekapeller eller sakristi.

I midten af 1500-tallet blev et forsvarstårn bygget lige ved siden af kirken, da man overalt på Mallorca frygtede angreb fra pirater.

I slutningen af 1700-tallet udbyggede man endelig kirken til dens nuværende form. Særligt blodkapellet indeni kirken er værd at lægge mærke til.

Billeder
Hvor

Andratx

Andratx er kendt og elsket som et af Mallorcas mest eksklusive områder, det er her de velhavende og kendte mennesker køber ejendom. Foruden Andratx’ gamle bydel, finder du også den lækre marina ved den gamle havn, den charmerende gamle fiskerby Sant Elm og det populære rejsemål Camp de Mar. Hver onsdag kan du tage på marked i Andratx’ middelalderby, en hyggelig og autentisk oplevelse. Dette er samtidig en god mulighed for at snuse til områdets seværdigheder såsom Son Mas, Santa Maria kirken og CCA kunstmuseet. Overvejer du ophold i Andratx kan du glæde dig til luksuriøse ferieboliger beliggende på de smukke bjergskråninger, med direkte adgang til naturens mange muligheder.

Andratx hotel, aktiviteter og marked

Port Andratx hotel, aktiviteter og strande

Flere seværdigheder omkring Andratx

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?