Santa Anna oratoriet

det gamle kapel fra middelalderen santa anna i alcudia
Om

Santa Anna er beliggende lige udenfor Alcúdias bymure, blot 400 meter fra byens centrum og et af Mallorcas mest velbevarede kapeller.

Kapellet er blandt Mallorcas absolut ældste kirker – måske endda Mallorcas ældste stadig fungerende kirke – og blev bygget i første halvdel af det 13. århundrede, umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca.

L’Oratori de Santa Anna er dedikeret til Santa Anna og Sant Joaquim (forældre til Jomfru Maria).

L’Oratori de Santa Anna er delvist bygget af materialer hentet fra Mallorcas tidligere hovedstad og romerske ruiner, Pollentia, hvis ruiner er blandt områdets største seværdigheder, set med turisme-øjet.

Kirken har gennemgået flere renoveringer over de sidste par hundrede år, første var i 1790 og seneste i 1980.

Den originale altertavle fra 1200-tallet opbevares i Alcúdias etologiske museum, ved siden af den store sognekirke ikke langt herfra.

L’Oratori de Santa Anna er kun åbent i de tidlige morgentimer. Du finder Santa Anna på modsatte siden af vejen hvor også de romerske ruiner ligger, i udkanten af Alcúdias historiske gamle bydel.

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere kapeller på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?