Penya des Migdia

vandretur til penya des migdia på aucanada ved alcudia
Om

Penya des Migdia er et gammelt udkigs- og vagttårn med panoramaudsigt over Alcúdia og Pollença-bugterne

På toppen af Penya des Migdia finder du en over 100 år gammel kanon, der i tidligere tider, var en del af Alcúdias forsvarssystem. Herfra kan du også nyde nogle eventyrlige panoramiske udsyn over Pollençabugten, Alcúdiabugten, Alcúdia by og på klare dage, helt over til naboøen, Menorca!

Turen her til Penya des Migdia, tager dig gennem en del af Alcúdias absolut smukkeste område, nemlig det beskyttede La Victòria-reservat, hvor du også finder andre kulturelle og historiske seværdigheder.

Den enestående beliggenhed af Penya des Migdia, gjorde det til et oplagt sted, at integrere som en del af kystens forsvarssystem tilbage i 1600-tallet, hvor piratangreb fra Tyrkiet og Nordafrika, skete nærmest på ugentlig basis.

Vagttårnene havde forskellige funktioner i det store forsvarssystem, nogle skulle udelukkende varsle og kommunikere med byerne, mens andre som Penya des Migdia også var tungt armeret med både kanon og stærke håndvåben.

Ruten til Penya des Migdia fra Alcúdia by

– Start med at vandre fra Alcúdia by, til Santuari de la Victòria kapellet (en seværdighed i området).

– Find stien mod Sa Talia og følg denne. Efter 15-20 minutters vandring, hvor du har drejet skarpt mod højre, følger du en skiltet sti mod Penya des Migdia.

– Denne sti er godt 3 km lang, hvor du vandrer med havet på din venstre side og klippevæggene på  din højre.

– Når denne sti ender, finder du en mindre, ikke skiltet sti, der vil føre dig op til toppen ved Penya des Migdia (354 meter over havets overflade).

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere forhistoriske bosættelser på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?