Castell de Alaró

castell alaro er en seværdighed i alaro
Om

Vandretur til Castell d'Alaró

Castell de Alaró – bedre kendt som Alaró-slottet – er formentlig en af ​​Mallorcas mest besøgte seværdigheder – særligt blandt vandrere, da vandring er eneste vej til denne mytiske borg.

Den gamle borg fra middelalderen er bygget på klippetoppene over Alaró og kroner hele området der grænser bjergene, med de flade arealer nedenfor.

Castell de Alaró har lagt scene til frygtelige blodudgydelser og kampe om Mallorca.

Helt tilbage til maurernes erobring af Mallorca, omkring år 902, var Castell de Alaró omdrejningspunkt for kampe. Dermed ved vi, at denne enorme fæstning har eksisteret i den helt tidlige middelalder.

Castell d’Alaró er ikke blot en borg, men et symbol 

Hvorfor er Castell de Alaró så vigtig en seværdighed?

Mallorcinerne er et stolt folkefærd, de ser sig selv som en selvstændig enhed, adskilt fra Spanien. Denne selvopfattelse, er noget der har groet siden slutningen 1200-tallet, hvor 2 kongebrødre kæmpede om ejerskabet af Mallorca.

Alfonso III af Aragonien, gik i november 1285 i land med sine tropper, der hvor Magaluf i dag ligger, for at erobre Mallorca fra sin bror Jaume. Alfonsos soldater vandt terræn og jog stødvis de mallorcinske tropper og frihedskæmpere på flugt. De flygtede til Castell de Alaró og hejste Mallorcas flag fra borgens tårn.

I december 1286, efter et års blodig kamp, lykkedes det Alfonsos soldater at nedkæmpe mallorcinerne og overtage Castell de Alaró. De to øverstbefalende på borgen, Guillem Cabrit og Guillem Bassa, blev som straf brændt levende midt på gårdspladsen af borgen.

De to blev gjort til martyrer og henrettelserne af dem, vakte harme og blev fordømt over hele Europa.

I dag fejres disse to frihedskæmpere stadig som Mallorcas martyrer den 6. november, med optog gennem gaderne i Alaró.

Sådan kommer du til Castell d’Alaró

Castell d’Alaró er som tidligere nævnt et populært udflugtsmål blandt vandrere, og du finder markerede vandreruter der fører hele vejen herop.

Kan du ikke klare at vandre op ad hele bjerget, kan du køre næsten helt op med bil. Du kan parkere ved restauranten, Es Verger, som i øvrigt er blevet kendt for deres friskslagtede lammeskulder. Herfra kan du vandre det sidste stykke op til Alaró-slottet, en tur der tager ca. 30-60 minutter, alt efter niveau.

Turen til Castell d’Alaró er uden tvivl det hele værd, men kører du i bil til Es Verger restauranten, skal du være særligt opmærksom på, at der ikke er anlagt vej og at der er flere passager hvor to biler ikke kan passere hinanden.

Hvor

Alaró

Alaró er et naturskønt område beliggende i en smuk dal for foden af de dramatiske Tramuntana-bjerge på Mallorcas vestlige side. Alaró er bedst kendt for to ting; den gamle middelalderfæstning på bjerget over byen, Castell d’Alaró, samt det populære spisested, es Verger, kendt for sin friske lammeskulder. Grundet sin skønne beliggenhed er Alaró elsket blandt aktive turister, særligt cyklister og vandrere. I Alaró finder du også en række dejlige overnatningssteder, bla. ferieboliger og hoteller.

Alaró overnatningssteder, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alaró

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?