Rejseguide til Porto Petro

Bestil rejsen til Porto Petro her

find de billigste fly til palma de mallorca her
Sammenlign flybilletter fra mere end 50 flyselskaber mellem København, Billund og Palma de Mallorca

Porto Petro er beliggende i det frodige sydlige hjørne af Mallorcas bugtede østkyst.

Porto Petro nydes særligt af aktive feriegæster samt sportsfolk, der kommer hertil for de mange hemmelige grotter og naturens egen legeplads, som skal udforskes igen og igen.

Porto Petro har også en dansk reference i Jørn Utzon, hvis huse ‘Can Lis‘ og Ca’n Feliz, er bygget på toppen af klipperne med Middelhavet i baghaven. Desuden har datteren Lin Utzon stået for designet af byens rundkørsel.

Ferie i Porto Petro

Selv om Porto Petro ikke har egen strand, vokser den gamle fiskerby sig stadig mere populær år for år, grundet den direkte adgang til de mange skønne naturarealer.

Porto Petro ligger under 10 minutters kørsel fra det mere velkendte og langt større Cala d’Or, der i mange år har været en magnet for de, der søger en moderne luksus-oase.

Den lille havn – der i høj grad nu mest er ankerplads for private lystbåde – er pakket ind mellem naturlige klippeformationer, dekoreret med fyrre og oliventræer, der beskytter den lille landsby mod vinde.

Porto Petro har blot nogle få indkvarteringsmuligheder, til gengæld er du sikret en autentisk luksusoplevelse, hvor du føler dig mere som en lokal, end som turist.

Bedste overnatning i Porto Petro

Indkvartering i Porto Petro

I Porto Petro har du den helt unikke mulighed, at kunne blive en del af lokalbefolkningen under din rejse hertil. Porto Petro har nemlig ikke mere end et par enkelte hoteller. Hovedsageligt består indkvarteringsmulighederne af lejligheder, villaer og fincas i det klippede område omkring Porto Petro. Du kan se alle indkvarteringsmuligheder her

Billigste flyrejser til Porto Petro

Porto Petro er det oplagte valg for dig som selv vil arrangere ferien fra start til slut. En stor del af charmen ved Porto Petro er netop, at der ingen charterturisme er at finde i lokalområdet.

Brug Flybillet.dk eller Travellink.dk til at finde de suverænt billigste tilbud på rejse med fly og hotel til Porto Petro.

find de billigste fly til palma de mallorca her
Sammenlign flybilletter fra mere end 50 flyselskaber mellem København, Billund og Palma de Mallorca

Find billigste udlejningsbil i Porto Petro nedenfor

Restauranter og maden i Porto Petro
Du får lov at sidde i romantiske omgivelser, med udsigt over havnen, flankeret med lanterner langs kajen og klippevæggene i baggrunden, mens du nyder et dejligt måltid på en af de gode restauranter. Menukortene består af alt fra traditionelle spanske og mallorcinske anretninger, til moderne internationale favoritter, til eksperimenterende avantgarde smags-trends.

Strand i Porto Petro

Porto Petro har ikke egen strand, men deler med Cala d’Or, som har hele 7 af slagsen.

Vil du opleve den bedste strand hernede, skal du tage til den nærliggende naturpark, Parc Naturel de Mondragó, hvor 2 krystalklare laguner med hvide sandstrande gemmer sig i en symfoni af smukke blomster og skov.

Aktiviteter i Porto Petro

Du kommer bestemt ikke til at mangle noget at lave i Porto Petro. Cykling, vandring og særligt dykning, er blandt de mest populære aktiviteter i det emblematiske Porto Petro, hvor også tennis og golf er på menuen.

Der er flere vidunderlige cykelruter, der fører dig mellem de mange smukke bugter, mens du kan nyde en fuldstændig uspoleret natur.

Oplevelser og seværdigheder nær Porto Petro

Naturen omkring Porto Petro er i sig selv både inspirerende, afslappende og fascinerende. Særlig interessant er dog det beskyttede naturreservat, Parc Natural de Mondragó, der med sine næsten 800 hektar store areal, er blandt Mallorcas mest ekstensive økosystemer. Her kan du opleve middelhavet sjældne fuglearter samt en symfoni af enestående sydlandsk vegetation. Her er desuden to fantastiske hvide sandstrande, placeret midt i to laguner.

Fra Porto Petro har du mulighed for, at udforske Mallorcas mange små gyldne bugter og gamle fiskerihavne langs østkysten, hvor du kan se den mallorcinske ‘Llaüt’. Her finder du blandt andet ét af Mallorcas varemærker, de verdensberømte drypstenshuler, Cuevas del Drach, som kan nås i bil på under en halv time.

Interesseret i kunst eller kultur? Tag en tur til den nærliggende by Santanyí, hvor et væld af kunstgallerier og lokal charme manifesteres omkring i de små hyggelige gader og på caféerne. Du kan desuden tage på marked i Santanyí hver onsdag og lørdag formiddag.

Indkøbsmuligheder i Porto Petro
Tæt ved marinaen finder du enkelte små butikker, der handler med hverdagsproviant, tobak og souvenirs. Har du en indre shopper der skal tilfredsstilles, vil en tur til det nærliggende Cala d’Or være et godt bud. Alternativt, brug en dag i Middelhavets hovedstad, Palma de Mallorca og lad dig euforisere af det intime og samtidig intense storbyliv i de smalle gader.

Marked ved Porto Petro
Porto Petro afholder ikke selv sit eget ugentlige marked i den lille havneby, derfor skal du til til én af de nærliggende byer/områder. Markedet i Santanyí, hver onsdag og lørdag er det mest traditionelle og det største af slagsen du finder på disse kanter.

Tag bilen og kør til Sineu om onsdagen for det mest traditionelle marked på øen, eller til Inca om torsdagen for det største marked på Mallorca. Find alle markeder på Mallorca her!

Underholdning og natteliv i Porto Petro
I Porto Petro findes aftenunderholdningen primært på hotellerne, eller i form af livemusik på enkelte restauranter. Natteliv er der som sådan intet af i Porto Petro, så er du i humør til en festlig aften, så tag bussen eller en taxi til Cala d’Or (små 4km væk), hvor du finder en række barer og aftenaktiviteter.

Hvor ligger Porto Petro

 

Porto Petro ligger på Mallorcas sydøstkyst i en smuk naturskøn lille bugt, som er lavet til lystbådehavn. Området tilhører Santanyí kommune, som også er hjemsted for populære feriedestinationer som Cala d’Or (danskerparadis), Cala Figuera, Cala Llombards og Cala Santanyí. Området hernede byder på smuk natur og herlige bugter perfekt til strandturen.

 

Rejser til Cala Santanyí hotel

Billigt Hotel Cala d’Or

Hotel Cala Figuera

Rejse Santanyí, Mallorca

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?