Alcúdias spændende historie fra romersk imperie til populær turistdestination

bymurene i alcudia er en seværdighed i alcudiaDa Romerne erobrede Mallorca 123 f.k, gik de i land langs strandene i Alcúdia som ligger på nordkysten af øen. Herfra drog de sydpå og byggede byen, Palma og siden Pollentia. Herfra kunne de etablere udkigsposter, for at holde øje med pirater og andre der forsøgte at gå i land på strækningen.

Rom tabte som bekendt store dele terræn, heriblandt dens dominans på de Baleariske øer. Pollentia var nu et svagt og sårbart område og blev flere gange angrebet af pirater og vandaler. Efterhånden som området blev hærget og plyndret, forsvandt store dele af befolkningen også, de flyttede mod syd hvor Palmas havne dannede bedre beskyttelse. Men en lille gruppering forblev, for at opbygge en ny by, denne by kom til at hedde, Pollenca og lå mere sikkert tæt på bjergene. Pollenca oversættes i almen tale til “power”.

Efter maurernes invasion, blev en stor gård bygget, i det tidligere Pollentia. Gården kaldte man Al-cúdia som på arabisk betyder, “på bakken”. Maurerne taber Mallorca til Jaime den 1. af Aragon i 1229 og Jaime den 2. køber siden denne gård. I 1298 bygger han således en kirke, gravplads, præstebolig samt starter byggeriet af den store bymur rundt om Alcúdia, som er færdigbygget i år 1362. Det er de oprindelige bytegninger fra dengang der stadig er gældende for Alcúdia, hvilket går det endnu mere fascinerende at gå rundt i den gamle bydel.

Først i 1700 tallet beslutter man at bygge Port d’Alcúdia, nemlig havnen, der endeligt skulle beskytte Alcúdia fra at blive angrebet af pirater.

 

Alcúdia og Port d’Alcúdia bliver populære turistdestinationer

Alcúdia blev første gang i 1920’erne brugt som turistmål, men oppe i 70’erne tager det fat i denne lille ellers fattige landsby, da europas turister får øjnene op for de smukke strande og afslappende atmosfære. I 1990’erne hvor charterturismen virkelig havde gyldne dage, var Alcúdia pludselig blevet til en af de stærkeste økonomier på Mallorca.

 

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?