Museu Municipal

Besøg Valldemossas lokalhistoriske museum i det flotte karteuserkloster


Museu Municipal de Valldemossa er beliggende i Real Cartuja eller Palau del Rei Sanç, og er inkluderet i billetprisen hertil.

På Museu Municipal de Valldemossa, kommer du på en rejse gennem ikke bare Valldemossas historie, men hele Mallorcas.

På det tidligere Llullianske kloster, Miramar, der også ligger i Valldemossa, har man siden 1480 printet bøger. Det var Bartomeu Caldentey, teolog og dedikeret Roman Llull tilhænger, der startede en skole på Miramar, hvor han ikke blot underviste i llullinsk filosofi, men også trykte bøger herfra. Faktisk var han den første til at trykke en bog skrevet på catalansk, mens Ramon Llull selv var den første til at skrive en.

I 1576 startede Gabriel Guasp, vel nok en af verdens med profitable printvirksomheder, i Palma de Mallorca. Virksomheden levede i næsten 400 år, da den lukkede i 1958. Printeren du ser på Museu Municipal de Valldemossa, er blandt verdens mest velbevarede eksempler af en Guasp og menes at stamme fra til 17. århundrede. Sammen med printeren, ser du eksempler på mere end 1.500 stempler, som gennem århundreder har været brugt til at trykke tidsskrifter og bøger.

Videre til celle nr. 4 på Museu Municipal de Valldemossa, finder du Chopins klaver, som han efterlod sig i vinteren 1839, efter han og forfatteren Georg Sand havde bosat sig her i 3 måneder. Der er også flere rum, dedikeret til Chopin og Sand, hvor du kan lære meget mere om dem samt nærstudere nogle af deres personlige egendele.

I Museu Municipal de Valldemossa, finder du også en del interessant kunst, både fra 18 og 1900 tallet, men også mere nutidig kunst som Picasso og Joan Miró.

Alt i alt er Museu Municipal de Valldemossa, en rigtig fin måde at slutte og fuldende turen i Real Cartuja på.

Information:

Museu Municipal de Valldemossa
Plaça de la Cartoixa s/n
07170 Valldemossa
Tlf. +34 971 612 106
Web: Hjemmeside

0 Comments

Skriv en hilsen eller råd

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?