Can Prunera – eller Museu Modernista – er indbegrebet af modernismen på Mallorca

Hovedfacaden på Can Prunera bygningen, et flot eksempel på modernisme og stilarten art nouveau

Den smukke Can Prunera bygning, som arkitektoniske stilart er den modernistiske gren art nouveau


Museu Modernista holder til i et gammelt palæ, bygget mellem 1904 og 1911, af Joan Magraner Oliver, alias Joan Prunera – deraf navnet.

På Museu Modernista, kan du opleve udstillinger af Man Ray, Pablo Picasso, Paul Gaugin, Paul Klee, Joan Miro, Emil Nolde og Maurice Vlaminck, for blot at nævne nogle. Foruden disse, er en helt rum i Museu Modernista dedikeret til den lokale kunstner, Juli Ramis, som blev født i Sóller.

Museu Modernista har også midlertidige og temaorienterede udstillinger, med blandt andet nutidig kunst og mallorcinsk kunst.

Selve bygningen er også værd at nyde og kigge nærmere på, den er et flot eksempel på regional arkitektur, kendetegnet med de kalkholdige sten og det meget detaljerede smedet jernarbejde, der pynter bygningen.

Nederste etage har for nyligt gennemgået en totalrenovering og hvert eneste rum, er indrettet og pyntet forskelligt, hvilket er med til at fuldende oplevelsen af at bevæge sig rundt i tiden.

Udenfor kan du spankulere rundt i de idylliske haver, der hører med til Museu Modersta og indeholder en række spændende og smukke skulpturer.

Information:
Museu Modernista – Can Prunera
Carrer Sa Lluna, 86 – 90
07100 Sóller
Tlf. +34 971 638 973
Mail: museu@canprunera.net
Hjemmeside

Åbningstider

1. november – 28. februar Alle dage 10:30 – 18:30
1. marts – 31. oktober Alle dage 10:30 – 20:30


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?