La Sangre i Palma – Blodkirken

la sang kirke i palma mallorca med gotisk arkitektur
Om

La Sangre er den sidst byggede gotiske kirke i Palma, den stammer tilbage fra slutningen af 1500-tallet, og fungerede i sin tid desuden som hospital i byen.

I kommer ind i kirken ved at gå gennem porten på hjørnet af Plaça de l’Hospital, som fører ind i en gård hvor hovedindgangen til kirken er.

 

La Sangres arkitektur

La Sangre har et meget bredt kirkeskib, som vidner om at kirken engang var et hospital med behov for plads. Loftet af kirken af prydet med hvælvinge, hvis kilesten er dekoreret af våbenskjold for Palma, hospitalet samt af familierne, Pacs de Cunilleres og Tomàs, som var vigtige sponsorer af bygningen.

 

Særlig interesse i La Sangre

  1. Udskæringer af italiensk oprindelse, som menes at være de ældste af deres slags i hele Spanien.
  2. To paneler malet af den berømte mallorcinske kunstner, Gabriel Mòger.
  3. To marmorskulpturer som menes at stamme fra Italien.
  4. Cristo de la Sangre-kapellet, bygget i 1552 af Broderskabet af Blod. I kappellet ses skulpturen af Kristus af Blod, lavet af korkeg, som har en lysere farve end mange andre træsorter, og som er ment til at skulle skille sig ud og lyse op i forhold til de ellers mørke omgivelser i kirken. Skulpturen tages ud i forbindelse med processioner og andre religiøse seancer.
Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?