Gud er i detaljen! Sognekirken i Santa Margalida, kaldet objektivet

Santa Margalida kirke

Kirken i Santa Margalida

Den første sognekirke i landsbyen Santa Margalida, blev dokumenteret i det 13. århundrede, nærmere bestemt 1243, umiddelbart efter efter den catalanske erobring af Mallorca (1229-1231).

Efterladenskaber og arkæologiske fund, af blandt andet keramiske artefakter tyder på, at helt tilbage fra før den første sognekirke, har der på det eksakte sted ligget et andet religiøst fundament.

Kirken er bygget på en høj, der hæver sig over by og land i Santa Margalida – bedre kendt som ‘objektivet’, da man fra kirken har panoramaudsigt over hele kommunen.

Udsigtspunktet fra kirken i Santa Margalida

Udsigtspunktet fra kirken i Santa Margalida byder på enestående panoramaudsigt over landskabet

Platform med kirketorv i Santa MargalidaDen massive befolkningstilvækst op gennem det 16. århundrede betød, at den oprindelige sognekirke ikke længere havde plads nok til den voksende menighed, hvorfor konstruktionen af et nyt og større tempel blev igangsat. Konstruktionen af den nye kirke varerede frem til 1679.

Det nye tempel er bygget som basilika med hovedskib og tilhørende sidekapeller, adskilt hvælvinger og buer. Et af sidekapellerne indeholder også kirkens ene sidedør, bedre kendt som ‘Herrernes indgang’. Hovedindgangen til kirken, nås via en stentrappe der blev konstrueret umiddelbart efter selve kirkens færdiggørelse. Omkring den smukke barokke hovedindgang ses en særpræget og meget udførlig dekoration, blandt andet indeholdende Santa Margalida, byens skytshelgen.

Stentrappe fører til den barokke hovedindgang til kirken i Santa Margalida

Stentrappen der fører op til hovedindgangen af kirken i Santa Margalida med barok stil

Det nuværende klokketårn, blev bygget mellem 1853 og 1855 og er kronet med en pyramide med nålespir i toppen.

Inde i kirken, ved alteret, ses en altertavle  forestillende Santa Margalida, som menes at datere sig helt tilbage til midten af det 14. århundrede. Altertavlen bærer skrift som er værd at lægge mærke til, da denne er et af de bedst bevarede eksempler på ‘Den mallorcinske skoles’ indflydelse på den regionale arkitektur.

En anden meget bemærkelsesværdig genstand i kirken, er den smukke liturgiske monstrans fra 1564, fremstillet i sølv og dekoreret med engle og statuetter der spiller instrumenter.

Mere rejseinspiration til besøget i Santa Margalida

Santa Margalida rejseguide og finca hotel

Pou d’ Hero, forhistorisk brønd

Son Baulo gravplads fra bronzealderen

Can Picafort dansk rejseguide og hoteltilbud

Muro gamle by og ferievilla

Playa de Muro hoteltilbud og dansk rejseguide

Maria de la Salut lokal guide og finca hotel

Llubi ferievilla

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?