Església Parroquial de Sant Juliá er en seværdighed du skal tage med på din rejse gennem Campos

Sant Julia kirken i Campos

Kirken du ser i dag, er i virkeligheden en overbygning på to tidligere kirkebygninger, hvor den første stammer helt tilbage fra år 1248.

Den endelige indvielse og velsignelse af Sant Juliá, skete i 1873 efter mange års afvigelse fra projektet. Kirketårnet med byens skytsengel, Sant Juliá på toppen, blev bygget og færdiggjort allerede tilbage mellem år 1584 og 1597. Tårnet fungerede på daværende tidspunkt som forsvarsstårn for Campos og var tilmed byens første af slagsen.

Indeni den neoklassicistiske kirke, finder du imidlertid de mest imponerende skatte, der gør kirken til en attraktiv seværdighed i Campos. Det første du med sikkerhed bemærker når du træder ind i Sant Juliá, er det fantastiske kassetteloft med de smukke udsmykninger.

Hele fjorten kapeller er flankeret omkring kirkeskibet, hver især gemmer på en skat. De vigtigste at finde er dog i ‘Den Gode Jesus af Tålmodighed’ kapellet, hvor du finder et maleri tilskrevet Bartolomé Esteban Murillo, en kendt maler fra Sevilla. I kapellet ‘Capella del Corpus i Nom de Jesús‘, finder du en altertavle af Rafael Blanquer, søn af den berømte skulptør Jaume Blanquer. Sidste skat i kirken, er den gotiske altertavle af mallorcinske Gabriel Móger.

Kirken indeholder også et museum med forskellige religiøse kunststykker, som meget vel kan være et besøg værd for den interesserede.

Sant Julia kirke i Campos, hovedindgang og facade

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?