Med sine imponerende dimensioner (25 meter høj, 17 meter bred og hele 84 meter lang), er Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació, ikke blot den vigtigste kirke i Porreres hvor den ligger, men betragtet som det rurale Mallorcas egen katedral.

Det er dog ikke udelukkende på grund af dens massive former, at Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació har opnået en så formen titel – den besidder også et fascinerende kunstnerisk skattekammer.

Første gang man læser om en kirke i Porreres, er i 1242 og dernæst i 1248, hvor den nævnes i et bulle af Pave Innocens IV. Allerede i 1277 fremgår det, at kirken har fungeret som sognekirke, da Monsignor Arnau Rossell er nævnt som sognepræst her.

Den originale kirkebygning lå der, hvor det nuværende kapel l’Hospitalet ligger. Kirken du ser i dag, blev påbegyndt i 1667 på initiativ af sognepræsten Gaspar Llombard Jurors og blev bygget ovenpå byens tidligere kirkes placering.

Klokketårnet blev påbegyndt i 1705, kirkeskibet stod færdigt i 1714 med kapeller og dekorationer. Efterfølgende i 1797, blev et omfattende stukarbejde samt renovering af kuplen gennemført.

Hovedfacaden er relativt enkel, den består af en væg inddelt i fire sektioner, adskilt af kilesten – midt på facaden ses det store rosevindue, der kaster smukke farvenuancer ind. Indgangspartiet er præget af de smukke døre udført i romantisk stil, indrammet af korintiske søjler hvilende på sokler. Over indgangspartiet ses et relief af Nostra Senyora de la Consolació. Til højre læg mærke til monumentet fra 1949 – en hyldest til Biskop Pere Joan Campins, som var sognepræst i Porreres mellem 1887 og 1893 og manden der tog initiativ til restaureringen af det ikoniske Santuari de Montí Sión syd for byen.

Klokketårnet, som lidt utraditionelt står på højre side af kirken, har syv ‘etager’ adskilt af rækker af kilesten. De øverste to etager af tårnet, hører klokkerne til – ovenpå krones tårnet af en pyramideformet top omkranset med blade.

Interiøret af Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació, består af et langt rektangulært skib med apsis i enden, hvor koret befinder sig. I loftet ses krydshvælvinger der bæres af buerne, som dannerindgange til de syv kapeller i siderne. I koret står den flotte altertavle, udført af Josep Sastre i 1762, der med korintiske søjler indrammer henholdsvis Mare de Deu de la Consolación, Sant Joan Baptista, og Sant Joan Evangelista. Øverst ses et maleri af Sankt Peter, kronet af byens våbenskjold.

Prædikestolen er prydet med heraldik og bibelske motiver og er en af de eneste gotiske prædikestole, Mallorca endnu har i brug den dag i dag. Nedenfor prædikestolen står tyve bænke fra Basilica de Sant Francesc i Palma, lavet i 1447 af Macia Bonafè.

Esglèsia Parroquial de Nostra Senyora de la Consolació indeholder som tidligere nævnt en særlig samling skatte, som gør kirken til et unikum. Forskellige uvurderlige liturgiske objekter, som en kiste bevaret fra en nadver fra slutningen af det 14. århundrede, et særligt processions-sølvkors fra det 15. århundrede, der har status som det mest velbevarede gotiske smykke på hele Mallorca. Sølvkorset blev skabt af guldsmeden Antoni Oliva i år 1400. Desuden bevarer kirken en træskulptur af Jomfru Maria fra begyndelsen af det 16. århundrede, skabt af Gabriel Mòger II.

sognekirken i porreres landsby på mallorca

Filter by

Get Directions


 
show options


Fetching directions……
Reset directions

Print directions

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?