Esglèsia de Santa Eulàlia – Palmas sognekirke

santa eulalia kirke i palma mallorca
Om

Santa Eulàlia-kirken har sit navn efter Eulàlia af Barcelona, og blev bygget i 1236 ovenpå en tidligere moske, blot få år efter den katalanske erobring af Mallorca. Santa Eulàlia står på et charmerende lille torv, blot få minutter fra katedralen Sa Seu, i Palmas historiske gamle bydel.

De enorme dimenssioner af Santa Eulàlia, bevidner dens vigtighed i middelalderen. Det var bla. her i kirken, at Kong Jaume II blev taget i ed da han skulle krones konge af Mallorca.

 

Santa Eulàlias arkitektur

Størstedelen af byggeriet blev færdiggjort mellem det 15. og 16. århundrede, med undtagelse af den nygotiske hovedfacade som stammer fra det 19. århundrede. Rosenvinduet er eneste element tilbage fra den oprindelige kirkebygning i facaden.

På siden der vender ud mod gaden Carrer Santa Eulàlia, kan I se en afbildning Herrens bebudelse eller Mariæ bebbudelsesdag, hvor englen Gabriel kommer til jomfru Maria og bebuder Jesu fødsel.

På siden der vender ud til gaden Carrer del Sant Christ, kan I se afbildning af åbenbaringen.

Begge sider er prydet med smukke gotiske buer og søjler.

Kig op under kirkens tag og læg mærke til de mange detaljerede gargoiler formet som makabre væsner, der tjener 2 formål. 1. At aflede regnvand fra taget så det ikke løber ned ad væggen og ødelægger murværket. 2. At beskytte kirken mod onde ånder.

 

Af særlig interesse i Santa Eulàlia

  1. Sant Eligiu-kapellet (dansk, Sankt Loye. latin Elegius), som er skytshelgen for smede, guldsmede og sølvsmede, og hvis kendetegn er en sølvvase, som af afbildet i alterstykket og i en marmorplade i gulvet.
  2. Prædikestolen som den berømte helgen fra Valencia, Sant Vincenc Ferrer, prædkede fra. Hans portræt er afbildet i en erindringsplade, hvor årstallet 1413 er indgraveret, hvilket indikerer året for hans prædken her.
  3. Det berokke alterstykke af dominikanske præst, Albert Burgunya.
Hvor

Find vej til Santa Eulàlia

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?