Esglèsia de Sant Miquel

sant miquel kirke i palma mallorca
Om

Sant Miquel kirken hører til blandt de ældste kirker i Palma. Sammen med kirkerne, Santa Eulàlia, Sant Jaume og Santa Creu, opdelte de fire kirker Palma i individuelle distrikter.

Kirken er dedikeret til Miquel Fabra, professor i teologi og bekender af Kong Jaume Erobreren, desuden kendt for sin indsats i konvertering af hedensker.

Sant MIquels arkitektur

Sant Miquel kirken er bygget ovenpå den tidligere stormoske i Palma, da byen og øen var under arabisk fdominans og byens navn var Medina Mayorque.

Få elementer er tilbage fra datidens gotiske kirkekonstruktion som stod gennem det 13. og 14. århundrede, dog er hovedfacaden med det smukke rosenvindue, samt de to “øjne” og skulpturen af Sant Miquel (Sankt Michael) bevaret fra dengang.

Gennem 1600-tallet undergik Sant Miquel store renoveringer, som bla. gav den dens berokke stil.

Særlig interesse i Sant Miquel

  1. Alterstykket, som er et værk af Francisco Herrera, hylder Sankt Michael, Sankt Gabriel og Sankt Rafael.
  2. Det tredje kapel på højre side opbevarer et maleri af Maria med sit lille barn. Dette billede blev bragt hertil af Kong Jaume Erobreren efter erobringen af Mallorca.
Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?