Esglèsia de Sant Miquel

Sant Miquel kirke i centrum af Palma Mallorca

Sant Miquel kirken hører til blandt de ældste kirker i Palma. Sammen med kirkerne, Santa Eulàlia, Sant Jaume og Santa Creu, opdelte de fire kirker Palma i individuelle distrikter.

Kirken er dedikeret til Miquel Fabra, professor i teologi og bekender af Kong Jaume Erobreren, desuden kendt for sin indsats i konvertering af hedensker.

Sant MIquels arkitektur

Sant Miquel kirken er bygget ovenpå den tidligere stormoske i Palma, da byen og øen var under arabisk fdominans og byens navn var Medina Mayorque.

Få elementer er tilbage fra datidens gotiske kirkekonstruktion som stod gennem det 13. og 14. århundrede, dog er hovedfacaden med det smukke rosenvindue, samt de to “øjne” og skulpturen af Sant Miquel (Sankt Michael) bevaret fra dengang.

Gennem 1600-tallet undergik Sant Miquel store renoveringer, som bla. gav den dens berokke stil.

Særlig interesse i Sant Miquel

  1. Alterstykket, som er et værk af Francisco Herrera, hylder Sankt Michael, Sankt Gabriel og Sankt Rafael.
  2. Det tredje kapel på højre side opbevarer et maleri af Maria med sit lille barn. Dette billede blev bragt hertil af Kong Jaume Erobreren efter erobringen af Mallorca.
Hovedindgangen til Sant Miquel kirke i Palma Mallorca

Mere turistinformation til Palma

Palma guide, seværdigheder og hotelovernatning

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?