Valldemossas sognekirke Sant Bartolomeu

Sant Bartolomeu kirken i Valldemossa

Esglesia de Sant Bartolomeu er sognekirken i Valldemossa

Esglesia de Sant Bartolomeu blev allerede bygget tilbage i 1248, godt 15 år efter den catalanske erobring af Mallorca.

På dette tidspunkt var kirken dedikeret til Jomfru Maria, men skiftede i midten af det 14. århundrede til Sankt Bartholomæus.

Esglesia de Sant Bartolomeu har gennemgået adskillige udvidelser samt renoveringer siden 1500 tallet, men er stadig blandt de mindre kirkebygninger på Mallorca.

I 1570 blev Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) kapellet bygget til kirken, hvor Joan Masroig og Adriàn Ferrans er begravet. Masroig var blandt de første til at købe land mellem Valldemossa og Deià og er blandt andet grundlægger af Es Molí, der nu er et kendt hotel. Ferrans er kunstneren, som blandt andet har haft en nøglerolle i udsmykningen af interiøret i Real Cartuja.

Gennem 1600 tallet ses nogle vigtige ændringer i kirken, blandt andet opførelsen af korets orgel. Det blev bygget af Mestre Jeroni Roig i 1625, som et symbol på indbyggernes mod og lokalfølelse, i en tid hvor mange ejendomsejere vendte byen ryggen og flyttede til større byer, da Valldemossa oplevede store økonomiske nedgangstider.

Først omkring år 1863 begyndte arbejdet på kirkens hovedfacade sammen med kirketårnet, der stod endeligt færdigt i 1930. På samme tidspunkt fandt kanoniseringen af byens helgen, Catarina Tomàs.

Find vej til kirken

Valldemossa

Valldemossa hører til blandt nogle af de smukkeste og mest charmerende områder i Tramuntana-regionen på Mallorca. Området byder på en skøn pakke af sanselig natur, en rig kulturarv samt et levende byliv, alle med masser tilbud. Valldemossa er nok bedst kendt for det enorme karteuserkloster hvor bla. komponist Frederik Chopin boede i vinteren 1838/39, men har også en lang række andre spændende seværdigheder, bla. Miramar-klosteret, Sant Bartomeu kirken og den idylleriske lille ermitage Santíssima Trinitat. Naturen omkring Valldemossa er oplagt til både vandring og cykling, tilmed badning ved Port de Valldemossa. Her er rigeligt med vandreruter og velholdte asfaltveje der snoer sig rundt mellem dale og bjergtoppe i det frodige smukke bjerglandskab.

Besøg Valldemossa

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?