Den første sognekirke for området blev bygget i Costitx 2,5 km mod øst i 1236, men blot to år senere blev sognet flyttet til Sencelles, på ordrer fra biskoppen af Mallorca. En lille kirke blev dedikeret til Sankt Peter i 1248, men kun et århundrede senere begyndte arbejdet på en større kirke til stor glæde for indbyggerne. Den bygning vi ser i dag, blev påbegyndt i 1691 og tog mere end 75 år at færdigbygge – klokketårnet blev først færdigt i 1888. Indenfor ses den imponerende barokaltertavle, designet af Friar Albert Borguny Castelló i 1766, som viser billedet af Sant Pere, siddende i en pavelig trone.

På pladsen foran kirken er en statue af Søster Francinaina Cirer (1781-1855), som blev udført af skulpturøren Jaime Mir og indviet i 1955. Under statuen er tre bronzerelieffer med anerkendelser fra hendes tilhængere, pave Johannes Paul II inklusiv. I statuen er indgraveret teksten “Sencelles a Sor Francinaina any 1955”, som betyder ‘Fra Sencelles til Søster Francinaina anno 1955’.

sognekirken i sencelles på mallorca

Filter by

Get Directions


 
show options


Fetching directions……
Reset directions

Print directions

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?