Sa Seu katedralen i Palma

katedralen i Palma Mallorca er en stor seværdighed

Sa Seu katedralen, et tegn på dominans

Sa Seu katedralen i Palmas historiske centrum, er en must-see seværdighed, og et varemærke på hele Mallorca.

Sa Seu katedralen, blev bygget som symbol på den kristne overtagelse af Mallorca, efter den catalanske erobring af Mallorca i 1231.

Sa Seu katedralen er en seværdighed du ikke må snyde dig selv for i Palma!

Nede ved havnen, starter den gamle gotiske del af Palma de Mallorca, bedre kendt som det historiske centrum af Palma. Her finder du Sa Seu katedralen, der kroner hele bugten. Katedralen blev beordret bygget af Jaume I, i 1229 efter generobringen af Mallorca fra maurerne. Katedralen blev først færdigbygget i 1601, og er bygget oven på en tidligere arabisk moské, som symbol på den kristne dominans.

Når du kommer ind i katedralen, passerer du et lille museum inden du fortsætter ned af de lange gange. Læg mærke til hvordan lyset kommer ind gennem det unikke rosevindue, der er et af verdens største af sin slags, det er ikke mindre end 12 meter bredt og sammensat af mere end 1200 stykker farvet glas.

De høje søjler indenfor er dekoreret med jern-kandelabre, designet af den berømte catalanske arkitekt, Antoní Gaudi. Ligeledes skal du nyde hans ufærdige værk, Crown of Thorns, som hænger over alteret.

værk af antoni gaudi crown of thorns i Palmas katedral
kunstværk af gaudi over alteret i palmas katedral

Sa Seu skiller sig markant ud fra sine omgivelser, en ren demonstration af magt fra Mallorcas kristne erobrere til alle, der ankom ad søvejen. Med sine flotte gyldne sider, der hæver sig over bymuren er Sa Seu uden tvivl Palmas stolthed og noget du ikke må gå glip af når du besøger byen.

Oplev “Guds Øje” i Sa Seu katedralen

To gange om året, 2. februar og 11. november, kan du møde op i Palmas katedral og opleve det religiøse vidunder kaldet Guds Øje. Kort fortalt, sker dette når solen stiger op om morgene og stråler gennem det ene rosenvindue i gavlen og dermed kaster en flot reflektion over på modsatte gavl. Når reflektionen befinder sig under det modsatte rosenvindue ligner det et ottetal, som kaldes Guds Øje.

I den kristne tro er otte et symbolsk tal, der forbindes med evighed og ny begyndelse. Læg mærke til at i mange kirker, har døbefonden f.eks. otte kanter.

besøg katedralen palma designet gaudi

Hvor ligger Sa Seu katedralen?

Katedralen nyder Palmas mest priviligerede beliggenhed ved havnefronten, langs den store Passeig Maritím-vej, der fører ind og ud ad Palma. Langt de fleste offentlige busser stopper foran katedralen.

Besøg og åbningstider i katedralen

Du kan besøge katedralen hver dag mellem 10:00 og 17:15.

Flere kirker og klostre i Palma

[vc_posts_grid loop=”size:10|order_by:rand|order:DESC|post_type:post|categories:1224″ post_layout=”small” show_meta=”no” ajax_post=”” ajax_paged=””]
0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

[kleo_social_icons]
Vis
Skjul