Kære Iben,

Jeg har samlet nogle bud på seværdigheder og aktiviteter, som du, din familie og søn, kan hente inspiration fra.

Årstiden både udelukker og åbner for muligheder, så jeg har forsøgt at trække jer lidt rundt på øen, så I får set nogle forskellige områder.

Jeg står til fuld rådighed, hvis I føler I mangler mere inspiration eller har spørgsmål.

Klik på billederne, så får du mere information om de enkelte ting.

Natur

Sa Dragonera

Sa Dragonera har sit navn efter, efter den drage-lignende formation af øen. På sa Dragonera, lever også de berømte sorte firben, særdeles menneskevandte, børn elsker at håndfodre dem. Øen er et beskyttet naturreservat, enestående natur at vandre rundt i, med nogle imponerende udkigspunkter.

Sa Calobra

Sa Calobra er et fantastisk område, naturen hernede er uforlignelig og man får helt ro i sjælen af at være her. Jeg vil bare lige sige, at turen hertil er ikke for de sarte, ej heller erfarne billister. Lad det ikke skræmme jer, men kom tidligt!

Seværdigheder i bjergene

Lluc-klostret

Kom søndag formiddag til messe, kl. 10. Her kan I opleve sang fra det berømte blå kor, som er en grundpille på Lluc-klostret. På Lluc, finder I også et museum med arkæologiske fund, som fortæller historier fra spæde tider og frem til 1900-tallets Mallorca.

Son Marroig

Son Marroig tilhørte den berømte ærkehertug, Ludwig Salvator, som fik fragtet den ikoniske marmorpavillion hele vejen fra Calabrien herop.

Sa Granja

En tur på La Granja, er ikke at komme udenom, den skal opleves. Sa Granja er en gammel selvforsynende herregård, hvor herskaber og tjenestefolk levede. I kommer en tur gennem den gamle olivenpresse, tøjproduktionen, bageriet, vindestilleriet og fangekælderen. I haverne omkring, udspringer naturlige kilder og vandfald, og der mange dyr at hilse på. Ved udgangen, serveres de mallorcinske Bunyols.

Torre del Verger

Torre del Verger er en fin lille seværdighed, som I måske kører forbi. Din søn vil synes det er sjovt at kravle op i tårnet og nyde udsigten heroppefra.

La Reserva

La Reserva er en natur- og dyrepark, beliggende i bjergene. Det kræver gode ben at komme gennem parken, men I kommer på et godt tidspunkt, da her ikke er for varmt.

Seværdigheder øst

Santuari de Cura

Randa-bjerget er helt særligt på Mallorca, her ligger nemlig hele 3 klostre. Det første kloster er bygget ind i klippevæggen, med smuk udsigt over østkysten. Bjergets helt store attraktion, er dog Santuari de Cura, som også er et populært  overnatningssted. Kør herop og nyd en forfriskning, det vil I ikke fortryde.

Artestruz

Et besøg på en ægte strudsefarm på Mallorca, virker måske skævt. Ikke desto mindre, er det en fantastisk oplevelse for både jer og jeres søn. I kan ride på strudse, fodre dem eller smage på strudseprodukter.

Familien er personlige venner af mine, så I kan hilse fra mig.

Sant Salvador

Sant Salvador-klostret er endnu et smukt udsigtspunkt, beliggende på toppen af et bjerg. Et godt sted for en forfriskning.

El Salobrar

Måske ikke så interessant for jeres søn, men et besøg på saltbrikken – eller bare i dens shop – er faktisk meget interessant. Saltet hernedefra er så friskt, at man næsten kan spise det med alt, uden at blive tør i munden.

Botanicactus

Botanicactus er en botanisk have, dedikeret til kaktus-sorter. Her finder I Europas største samling af kuktusplanter.

Drypstenshuler

Drypstenshuler er synonym med Mallorcas østkyst. Med en 9-årig ville jeg kigge på Cuevas del Drach og Cuevas de Artà.

Arkæologi

Son Fornes

Son Fornes ligger midt ude på bøhlandet, men en gratis og imponerende seværdighed. Dette er udgravningerne af en forhistorisk bosættelse, med de kendte talaiot-konstruktioner. Der hører et museum til udgravningerne, som ligger inde i landsbyen, Montuïri, ca. 2 km herfra.

Begivenheder

Son Amar

I skal opleve det her show, det er fantastisk! Sæsonen starter ugen før I kommer derned.

Hvis jeg skal bestille billetter til jer, så sig det til mig, jeg får presse-rabat.

Læs min beretning fra sidste år: http://mallorcaoplevelser.dk/wp-content/uploads/2016/05/Son-Amar.pdf

Sineu marked

Onsdag skal I tage på marked i Sineu, midt inde på øen. Her forvandles hele byen til en kæmpe markedsplads. Markedet er i sig selv en attraktion fordi det er så stort. Jeg kan anbefale restauranten Son Toreo til frokost.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?