CaixaForum / Gran Hotel

caixaforum udstillingshal ligger i den tidligere gran hotel bygning som er et af de flotteste eksempler på modernisme arkitektur i palma mallorca
Om

CaixaForum er Mallorcas suverænt største udstillingsforum og kulturelle center. Det er ejet og administreret af den Barcelona-baserede investeringsbank, La Caixa.

CaixaForum har til huse i den imponerende catalansk-modernistiske bygning (Mallorcas første), der engang var hjem til Gran Hotel Palma de Mallorca.

Gran Hotel blev bygget mellem år 1900 og 1903 og var i mange år ét af Palmas varetegn. Det blev tegnet og bygget af mesterarkitekten, Lluís Domènech i Montaner, og var den første bygning i Palma, der fik strøm og elevator. Gran Hotel blev lukket under borgerkrigen og det lykkedes aldrig at genoplive det efterfølgende.

CaixaForum byder foruden sine mange kunstudstillinger, også på en række andre spændende kulturaktiviteter som, workshops, foredrag, filmvisninger og koncerter.

Information:

CaixaForum / Gran Hotel
Plaça de Weyler, 3
07001 Palma de Mallorca
Tlf: +34 971 178 500

Åbningstider & Priser

Tirs – lør10:00 – 21:00
Søndag10:00 – 14:00
EntréprisGratis
Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?