Besøg Raixa, et vigtigt stykke arkitektur

raixa er en seværdighed i bunyola mallorca
Om

Raixa er et mageløst imponerende palæ, beliggende i den grønne kommune Bunyola, i de dramatiske og skønne Serra de Tramuntana-bjerge.

Raixa har sin oprindelse helt tilbage til den arabiske dominans på Mallorca, men har over tiden været under stor forandring, og er i dag et flot italiensk inspireret palæ.

For enhver arkitektur eller botanik interesseret, er Raixa ikke til at komme udenom, det skal opleves.

Fortællingen om Raixa

Vand, kilden til alt liv, har gennem hele menneskets tid været en vigtig faktor for, hvor vi har bosat os. De, der har formået at bosætte sig tættest på naturlige kilder eller brønde, har de bedste ejendomme på Mallorca. Raixa er et sandt eksempel på dette!

Grundet de mange naturlige kilder i området og den frodige jord, grundlagde maurerne gården Ariaxa, som også er oprindelsen af palæets nuværende navn. Det var netop maurerne der fandt ud af at dyrke den frodige jord ved hjælp af avancerede vandingssystemer.

Efter den catalanske erobring i 1229, har palæet skiftet familier et utal af gange. Den mest markante ejer var dog kardinalen Antoni Despuig i Dameto, en meget berejst og kultiveret mand med en forkærlighed for italiensk kunst.

Han købte ejendommen og forvandlede den til et italiensk inspireret palæ, som det står i dag. Hovedhuset fungerede som et galleri, hvor Antoni Despuig placerede sine indkøbte kunstværker bragt fra Italien i slutningen af ​​det 18. århundrede. Disse mesterværker kan nu beundres på en permanent udstilling på Castillo Bellver i Palma de Mallorca.

Raixa har desuden nogle af de mest emblematiske haver på hele Mallorca.

I 2002 opkøbte de baleariske øers regering, Raixa, og erklærede bygningen for, kulturel interesse. Siden 2003 har man kontinuerligt arbejdet på at gøre Raixa, til en stadig mere attraktiv seværdighed på Mallorca.

Om sommeren, afholdes gerne koncerter i Raixa, men husk altid at undersøge om huset er åbent, inden du drager afsted.

Hvor

Bunyola

Bunyola er et smukt og naturskønt område i Tramuntana, der foruden landsbyen selv og inkluderer de små landsbyer Palmayola, sa Coma og Orient, hvor sidstnævnte er et meget populært rejsemål. Bunyola har gennem tiden været et attraktivt område for øens adelige, hvorfor du også finder imponerende bygninger som f.eks. det flotte Raixa palæ og Alfabia ejendommen. Bunyola er særligt populært blandt cyklister og vandrere grundet de mange muligheder for disse aktiviteter i bjergene, men også golf har stor indflydelse takket være den smukke Golf Termens bane midt i dalen. Hver lørdag formiddag afholdes det lokale marked i Bunyola på byens centrale torveplads omgivet af små barer og den store Sant Mateu sognekirke, dette er fantastisk tidspunkt at besøge byen på. Ophold i Bunyola foregår i lækre ferieboliger eller på et af områdets charmerende finca-hoteller, hvor luksus og autenticitet kombineres i smukke omgivelser.

Bunyola aktiviteter hotel og marked

Flere seværdigheder omkring Bunyola

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?