Fundació Biblioteca Can Torró

Om

Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró er kendt som det mest kreative og innovative bibliotek på de baleariske øer

Can Torró er navnet på selve bygning og blev opkøbt af én af de mest markante profiler i Alcúdia, tyske Reinhard Mohn, som efterfølgende etablerede Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró. For ikke så mange år tilbage, blev den tilhørende bygning, Can Fondó – en anden juvel fra det 14. århundrede – også en del af biblioteket.

Fra første tanke bag Can Torró, har det været meningen at det ikke blot skulle være et bibliotek, men et multimediecenter – et kreativt legerum til intellektuel udfoldelse.

Det er ikke ualmindeligt, se børn muntre sig i legerummet i aftentimerne, studerende læser lektier, eller folk der benytter Can Torró til at læse avisen eller få en hyggesnak.

Can Torró er dog mere end det, biblioteket er også scene for en række udstillinger, foredrag, jazzkoncerter – derfor en vigtig brik i Alcúdias kultur.

Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró

Carrer Serra, 15
07400. Alcúdia
Tel. (+34) 971 54 73 11
Website

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?