Lige udenfor Alcúdias historiske gamle by, ligger ruinerne af hvad der for århundrede tilbage, udgjorde Pollentia, den første etablerede urbanisering på Mallorcas nordkyst, bygget af romerne.

Under udgravninger har man gjort store arkæologiske fund som f.eks. mønter, rekvisitter og skeletter, altsammen vidner om en velhavende by.

seværdigheder alcudia pollentia ruiner romerske

Dele af Pollentias ruiner. Her ses dele af Pollentias tidligere markedsplads

Billig rejse til Port d’Alcúdia

Billig rejse til Playa de Muro

Billig rejse til Port de Pollenca

Billig rejse Ca’n Picafort, Alcudiabugten

Billig rejse Alcanada, Port de Alcúdia

Alle fund fra udgravningerne bevares sikkert på det arkæologiske museum, der ligger inde i byen nær kirken. Udgravningerne af dette område begyndte i 1920’erne og man er stadig ikke færdig, derfor er der tre områder af ruinerne, der er åbent for turister. Du kan se teatret, forum og der hvor bopælene har været.

Teatret blev brugt som underholdningscenter for befolkningen og du kan stadig se den halvrunde orkestergrav og tilskuerpladserne, der kunne rumme utrolige 2.000 siddende tilskuere. Noget af det særlige ved denne teaterplads er, at den i modsætning til mange andre romerske teatre, er udgravet direkte i klipperne og ikke bygget op som en konstruktion. I slutperioden af romernes herske, blev både forum og teater benyttet som gravplads og man kan se udgravningerne af gravene omkring teaterpladsen.

romerske ruiner i alcudia største seværdighedeer

Den tidligere teaterplads i Pollentia

Dette er ikke bare en oplevelse eller seværdighed, ruinerne er de jordiske rester af hvad der startede Mallorcas indtræden i historiebøgerne. Absolut et besøg værd.

Hvis du vil se mere, kan du fortsætte ad stierne efter ruinerne til Oratorio de Santa Anna. En lille velbevaret kirke, der nyligt er blevet erklæret national kulturarv. Den er restaureret 4 gange, senest i 1980 og er kun åben for turister om morgenen, hyggelig og seværdig.

Pollentia-ruinerne er en seværdighed for såvel børn som voksne, en virkelig interessant aktivitet for hele familien. Er I på sommerferie ved  Port d’Alcúdias dejlige strande, kan I let tage ind til Alcúdia med bus eller bil og besøge ruinerne og de mange andre seværdigheder.

Information:
Pollentia
Av. Príncep d’Espanya
07400 Alcúdia

Åbningstider & Entré ved Pollentia

Tirsdag – søndag 09:30 – 20:30
Entré 4 €

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?