Torre del Verger

Imponerende udkigspunkt

Et af Mallorcas mest ikoniske udsigtspunkter og berømte tårne, er Mirador Torre del Verger – også kendt som Torre de ses Amimes.

Torre del Verger ses på mange postkort af Mallorca, grundet dets placering yderst på klippeskrænterne lige syd for den maleriske kystby, Banyalbufar. Så leder du efter et sted at se solen gå ned, eller et særligt smukt udflugtsmål, så besøg Torre del Verger på Mallorcas enestående vestkyst!

Torre del Verger blev bygget tilbage i 1579, som led i værnet mod pirater og vandaler, der konstant forsøgte at tvinge sig adgang til Mallorca via søvejen i Middelalderen. Fra Torre del Verger, kunne vagterne ikke blot se, men også høre lyden af sejl og endda sømændenes/piraternes råben.

Vagternes fornemste opgave var, at kommunikere med hinanden og med byområderne, så øen hele tiden var beredt på angreb. Typisk bestod vagtkorpset af helt almindelige jordarbejdere, der efter at have færdiggjort deres opgaver på gården, måtte af sted på vagttjans.

Først efter Frankrigs erobring af Nordafrika i 1830’erne, stagnerede antallet af piratangreb omkring Mallorcas kyster og vagttårnene blev kun brugt lejlighedsvis til, at tjekke smuglere og andre tilfældige tjek.

Tårnene skulle dog komme i aktion igen, både under 1. og 2. verdenskrig, samt under den spanske borgerkrig.

Du får afgang til Torre del Verger, via en dertil bygget snæver hænge-gangbro. Når først du har klatret vejen op i tårnet via den indvendige vindeltrappe, venter der dig et syn for guder!

Langs vejen på bjergsiden, finder du flere parkeringsmuligheder når du skal besøge Torre del Verger, men vær samtidig opmærksom på at de snævre passager kan skabe lidt kø i travle perioder.

[wpgmza id=”306″]

©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?