Sa Calobra, et af de smukkeste naturområder på Mallorca

Sa Calobra

Naturområdet Sa Calobra, er flere gange kåret som værende blandt Mallorcas absolut smukkeste naturområder.

Turen til Sa Calobra er absolut lige så mindeværdig, som selve stranden og naturen omkring området.

Sa Calobra, Escorca/Fornalutx/Sóller

 

Vejen der vrider sig i skarpe sløjfer rundt om Mallorcas højeste punkt, Puig Major, dykker mere end 800 meter dykker på bare 12 km. Turen på cykel eller i bil hertil, er bestemt ikke for sarte sjæle – og kræver påpasselighed.

En anden måde at nå Sa Calobra på, er via søvejen med båden fra den maleriske havn i Port d’Sóller, der passerer de mange små hemmelige bugter og grotter på vejen. En fantastisk sejltur, med enestående udsigt og mulighed for at hoppe i vandet fra båden og svømme i det krystalklare vand.

Sa Calobra er i høj grad, ét afMallorcas ægte perler der uden tvivl skal besøges under ferien.

Strande ved Sa Calobra

Der er to adskilte strande i Sa Calobra-bugten. Når du kommer til Sa Calobra, vil du se en lille restaurant midt i det klippede landskab, med vandet der bruser op til den. Herfra går du til højre, gennem en oplyst tunnel i klipperne, til du kommer ud til strandområdet i Sa Calobra.

Stranden du kommer ud til, er godt 30 meter lang, med smågruset sand og omgivet af mastodontiske klippeformationer. Vandet her har en dyb blå-grøn farve – og gennem klipperne, tilbydes du et eventyrligt syn af naturens farvesymfonier.

Fra Sa Calobra til Cala Tuent

For de raske og stærke ben, er der mulighed for at vandre gennem 200 meter af tunneller gennem klipperne mod det nærliggende område, Torrent de Pareis.

En sidevej på vejen til Sa Calobra fører til Cala Tuent, en lille bugt med sandstrand og kirken, Ermita de Sant Llorenc. Cala Tuent vil sandsynligvis være mere stille end Sa Calobra, men et besøg værd, alene for de spektakulære omgivelser af det blå-grønne hav og klippevæggene der beskytter bugten.

Ønsker du at bo i nærheden af disse betagende naturområder, vil Sóller, Port d’Sóller eller Fornalutx, være helt oplagte bud. Der er ingen hoteller i området, dog ligger der et par pensioner med rimelige forhold.

©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?