Pollentia – romerske ruiner

Lige udenfor Alcúdia by, ligger resterne af hvad der for århundrede tilbage, var Pollentia. Den første etablerede by på Mallorcas nordkyst af romerne, da de dengang indtog øen. Under udgravninger har man gjort store arkæologiske fund som f.eks. mønter, rekvisitter og skeletter, alt vidner om en velhavende by.

Alle fund fra udgravningerne bevares sikkert på det arkæologiske museum, der ligger inde i byen nær kirken. Udgravningerne af dette område begyndte i 1920’erne og man er stadig ikke færdig, derfor er der tre områder af ruinerne, der er åbent for turister. Du kan se teatret, forum og der hvor bopælene har været.

Teatret blev brugt som underholdningscenter for befolkningen og du kan stadig se den halvrunde orkestergrav og tilskuerpladserne, der kunne rumme utrolige 2.000 siddende tilskuere. Noget af det særlige ved denne teaterplads er, at den i modsætning til mange andre romerske teatre, er udgravet direkte i klipperne og ikke bygget op. I slutperioden af romernes herske, blev både forum og teater benyttet som gravplads og man kan se udgravningerne af gravene omkring teaterpladsen.

Dette er ikke bare en oplevelse eller seværdighed, ruinerne er de jordiske rester af hvad der startede Mallorcas indtræden i historiebøgerne. Absolut et besøg værd.

Hvis du vil se mere, kan du fortsætte ad stierne efter ruinerne til Oratorio de Santa Ana. En lille velbevaret kirke, der nyligt er blevet erklæret national kulturarv. Den er restaureret 4 gange, senest i 1980 og er kun åben for turister om morgenen, hyggelig og seværdig.

Information:
Pollentia
Av. Príncep d’Espanya
07400 Alcúdia

Åbningstider & Entré

Tirsdag – søndag 09:30 – 20:30
Entré 4 €

Filter by

Get Directions

show options
hide options 


 

Fetching directions…… Reset directions

Print directions

©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?