Palmas berømte Bellver slot, Castell de Bellver – Sikke en historie, sikke en udsigt

Castell de Bellver slottet er én af Palma de Mallorcas mest ikoniske seværdigheder.

Slottet har en lang historie bag sig og har huset såvel adelen som fanger. Flere henrettelser har fundet sted på gårdspladsen på Ballver slottet.

seværdigheder i Palma Mallorca slot belver

Bellver slottet er bygget af Pere Salva, arkitekten bag Palacio d’Almundania. Slottet er unikt blandt spanske slotte, idet det er helt rundt.

Man skulle ikke tro det når man kigger på det, men Bellver slottet der ligger i den vestlige del af Palma, er over 700 år gammelt. Bellver betyder “dejlig udsigt” på catalansk og man må sige, at det lever fuldt ud op til sit navn. Fra slottet kan man til den ene side, nyde synet af det smukke safirblå middelhav der munder ind i Palmabugten og til den anden side, Palma by med alle dens smukke bygninger og hustage.

Gennem flere århundreder, blev Bellver slottet benyttet som fængsel. Den mest markante historie om Bellver slottet er historien om Broderskabets fald. Broderskabet var en oprørshær, der kæmpede mod kongens tropper i protest mod de høje skatter og afgifter man tillagde lodsejere i 14 og 1500-tallet. Flere år med blod og krig forskellige steder på Mallorca, kom til ende i 1523, da lederne fra oprørshæren blev fanget og henrettet her i Bellver-slottet.

I dag lægger det hus til et af Palmas historiske museer, der skildrer byens udvikling gennem tiderne. Du finder bla. rekvisitter, keramik og andre levn fra de romerske, arabiske og spanske perioder.

For at komme til Bellver slottet, tager du med bus 102 fra katedralen mod Andraxt, eller med taxa til Placa Gomila og vandrer gennem skoven det sidste stykke op ca. 850 meter.

Bellver-slottet er åbent fra kl. 10:00 om formiddagen til ca. kl. 19:00 året rundt.

[wpgmza id=”350″]

©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?