Biniamar i udkanten af Selva, vest for Inca, er hjemsted for Mallorcas ufærdige kirke, en seværdighed med en historie bag sig.

Området omkring Biniamar blev efter den catalanske erobring i år 1229, skænket til biskoppen af Tarragonien (et område i Catalonien). Da kirken i byen skulle opføres i det 17. århundrede, skulle den dedikeres til Santa Tecla – skytsenglen for Tarragonien.

I begyndelsen af det 20. århundrede, modtog Antonio Maura Montaner et stort tilskud til at bygge en ny og større kirke, kort afstand fra den første. Maura sad på det tidspunkt som premierminister i Spanien, men stammede oprindeligt fra Palma de Mallorca, hvorfor en statue af ham også er rejst her.

I år 1909 måtte Maura trække sig som premierminister, grundet en henrettelse som han var ansvarlig for, af en leder af en oprørsgruppe fra Catalonien. Henrettelsen vakte så stor forargelse gennem hele Europa, at Maura flat måtte trække sig fra sit embede. Dette betød samtidig, at mange af hans igangsatte projekter mistede økonomiske tilskud, heriblandt den nye kirke i Biniamar.

Kirken blev aldrig færdigbygget og den gamle kirke fungerer altså stadig. Den (nye) ufærdige kirke bliver i dag brugt til kulturelle arrangementer og begivenheder.

[wpgmza id=”357″]

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?