Coves Blanques

I de dramatiske klippeskrænter nær stranden i Porto Cristo, finder du hulerne Coves Blanques der siden forhistorisk tid, har været beboet af mennesker.

Coves Blanques var i talaiotkulturen (ca. 1200 – 800 f.Kr.) bosted for mennesker, senere – i middelalderen – har hulerne været benyttet af fiskere og handelsrejsende, der søgte ly når det var uvejr på havet.

Faktisk mener etnologer, at Coves Blanques rent faktisk dannede ramme om et reelt småsamfund herude.

Coves Blanques refereres i lokale historiebøger til som Cova del Patró Pelat, da familien Pelat var den første familie til at bosætte sig i hvad der nu er Porto Cristo. Dette var i 1877, hvor hele dette område blot gik under navnet “Cala Manacor”, senere i 1888, valgte man dog at gøre området mere selvstændigt og derfor fik det kælenavnet Colonia del Carme, som betyder Carmens koloni. Carmen er skytshelgen for sømænd og navigatører.

Navnet Porto Cristo går stadig endnu længere tilbage, faktisk tilbage til omkring 1260, hvor historien forlyder, at en båd med et krucifiks blev fundet i havnen og dermed døbte de kristne stedet Porto Cristo – Kristus Havn.

Du finder let hulerne der ligger, under strandpromenaden i Porto Cristo, der hvor vejen stejler.

Get Directions

show options
hide options 


 

Fetching directions…… Reset directions

Print directions

©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?