Basílica de Son Peretó

Basílica de Son Peretó er et af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske fund, på Mallorcas østlige side. Det består af resterne af en tidligere kristen kirkekonstruktion (basilika),

Den oprindelige byggeperiode for Basílica de Son Peretó, er endnu uklart, men arkæologer mener, at den er bygget på en anden tidligere bygning af religiøs karakter, sandsynligvis fra byzantinernes tid på øen (5. – 7. århundrede).

Det nuværende udgravningsprojekt på stedet begyndte i 2005, ledet af Barcelona Universitet og Manacor Kommune, der arbejder sammen om forskellige universitetskurser. Her arbejder studerende sammen med erfarne arkæologer, på løbende udgravninger af forskellige dele på stedet. Derfor er området naturligvis afspærret med hegn, men du kan sagtens se ind.

Omfanget af den tidligere basilika, var et skib på ca. 21 meters længde og 14 meters bredde. Alteret er bygget mod øst, så det vender mod Jerusalem, et begreb indenfor religiøse konstruktioner kaldet, Himmelske Jerusalem.

Fra den oprindelige bygningskonstruktion, ses tydelige præg af palæstinensiske, men også nordafrikanske elementer, blandt andet mosaikgulvet, belagt med røde, hvide og sorte fliser, som er bevaret i Manacors historiske museum, sammen med andre væsentlige dele fra udgravningerne, heriblandt diverse artefakter og gravgaver i bronze.

På kortet nedenfor kan du let se basilikaens udformning og samtidig få rutevejledning hertil.

Vi ønsker dig en god fornøjelse på Mallorca.

Get Directions

show options
hide options 


 

Fetching directions…… Reset directions

Print directions

©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?