Vilafranca de Bonany, ophold og guide

Vilafranca de Bonany er én af de mange søvnige pastorale landsbyer, du finder på Mallorcas hede – også kaldet Es Pla.

Vilafranca de Bonany er ikke kendt for sin store tiltrækningskraft af turister, men til gengæld berømt for sine sukkersøde meloner, som fejres hvert år ved byens store melonfestival.

Er du på gennemfart over Mallorca, så stands bilen og tag en slentretur gennem Vilafrancas smalle gader og oplev, hvordan den smukke arkitektur som de rurale områder her er kendt for, samtidig med farvefyrværkeriet af frisk frugt foran butikkerne.Booking.com

Vilafranca de Bonany er luksus herregårdsferie og landcharme

Vilafranca er en traditionel landsby på Mallorcas hede, pakket godt ned blandt marker og plantager så langt øjet rækker.

Urbaniseringen af byen, stammer helt tilbage fra det 14. århundrede, hvilket kommer til udtryk i de mange små smalle gader, fyldt med stenhuse.

En tur ned gennem disse gader, afslører et autentisk landsbysamfund, hvor ting tager sin tid og siestaen stadig er en del af den lokale kultur. Udenfor de små butikker, hænger farverige friske frugter og grøntsager flettet sammen og skaber en idyllerisk sydlandsk følelse, som den ses på billeder.

Indkvartering i Vilafranca de Bonany

Vilafranca er stærk ignoreret af mange rejseselskaber, hvilket er synd og skam, for noget af det bedste luksus på Mallorca findes i dette område. Dig, det handler om dig. Fred og ro, skøn natur og autentisk landsbyliv, er det værd at overveje at leje sig ind på en finca/herregård, eller hus her til ferien. Bil kan altid arrangeres på Mallorca og du er ikke mere end blot 20 km fra Mallorcas andenstørste by, Manacor.Booking.com

Restauranter i Vilafranca de Bonany

Vilafranca er en lille by og derfor er antallet af restauranter også begrænset til en lille håndfuld. Det skal dog ikke kaste et negativt lys over kvaliteten ad maden. Typiske anretninger i Vilafranca er eksperimenterende husmandskost, båret af solide friske råvarer fra lokalområdet, serveret i lokalproducerede keramiske skåle og tallerkener.

Hvad mange turister aldrig for lov til at opleve er, at nogle af Mallorcas bedste kokke slår sig ned og folder sig ud i disse områder på øen, grundet den gunstige adgang til friske og varierede råvarer.

Derfor – hvis du vil prøve noget originalt, autentisk og smagsfuldt – reserver et bord i Vilafranca.

Seværdigheder i Vilafranca de Bonany

Typiske seværdigheder i de rurale dele af Mallorca, har et historisk eller religiøst tema – Vilafranca de Bonany er ingen undtagelse. Byen i sig selv er jo en seværdighed, med de mange traditionelle sandstenshuse, med grønne skodder og buede indgange.

Adgang til bil eller cykel er nødvendigt for, at få det maksimale ud af dit besøg her, da flere af seværdighederne og oplevelserne, ligger udenfor byens grænser. Her bliver du introduceret for livet på øen for 3.000 år siden samt klostre hvor kendte prædikanter har talt til folket gennem tiden.

Begivenheder i Vilafranca de Bonany

Mallorcinerne er kendt for deres traditionsrige festivaler, afholdt i løbet af året. Du kan både beundre og være med til fejringen af påsken, den store bogfestival og så kan du, hvis du er her den sidste søndag i september, opleve byens helt særlige melonfestival, som er et stort hit, kendt over hele Mallorca.

Marked i Vilafranca

Hver onsdag fra ca. 8 om morgenen til klokken 13, afholdes der marked i centrum af byen. Her handles med lækre råvarer, keramik og smages på lokale delikatesser.

Hvor ligger Vilafranca på Mallorca?

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?