Valldemossa

Valldemossa, Hotel + Guide

Valldemossa er blandt de smukkeste landsbyer på Mallorca, beliggende mellem de høje bjerge på vestkysten. Valldemossa lægger kulisse til en perfekt dagtur, med kulturelle seværdigheder og enestående naturomgivelser i form af de skovbeklædte bakker der omringer byen.

Med et indbyggertal omkring 2.000, sætter Valldemossa dermed rammen om en typisk lille bjerglandsby med snævre gader, stenbelagte stræder og bygninger og afslappet landsbyidyl.

Turen til Valldemossa er enkel og kan fra centrum af f.eks. Palma, nås på under en halv time i bus.
Valldemossa rejseguide

Valldemossa i sig selv er en seværdighed, hvorfor det ikke er en nødvendighed at sætte sig voldsomt ind i hvad byen har at tilbyde, før afrejsen dertil.

Selve landsbyen er fuld af charmerende små gader med cafeer, gallerier og gavebutikker. Traditionelle familiebagerier og forretninger lever stadig i bedste velgående i Valldemossa. Særligt “kartoffelkagen” er noget man bryster sig med i byen. Det er faktisk en sød kage lavet på kogte kartofler, som danner et lille og blødt brød med svampet konsistens. Den spises almindeligvis sammen med en kop kaffe, eller en tyk varm chokolade og er en favorit blandt de lokale. Kagen er kendt under navnet Coca de Patata.

Valldemossa er omgivet af frugtbar jord, hvor oliven og mandeltræer vokser. Ikke meget har ændret sig gennem tiderne og til trods for den stigende turisme overalt på øen, forbliver Valldemossas frugtbare jord uændret.

Mange kendte skikkelser, har gennem tiden boet i Valldemossa. Forfatteren Jorge Luis Borges, filosoffen Ramon Llull, digteren Rubén Dario og selvfølgelig komponisten Frederic Chopin. I nyere tid er det dog den østrigske hertug, Ludwig Salvator og komponisten Joseph Horovitz, der har besøgt Valldemossa.

Ærkehertug af Østrig, Ludwig Salvator (1847-1915), var forelsket i Mallorca og særligt områderne i bjergene, hvorfor han købte flere betydeligt store ejendomme i både Valldemossa samt Deiá. Han kæmpede bland andet for at frede store dele af den store naturarv. Horovitz boede i byen på hans bryllupsrejse i 1856, hvorefter han baserede et af sine stykker på Spansk folkemusik, som minde om denne vidunderlige lille landsby.

mallorca best sights
Indkvartering i Valldemossa

Et ophold i Valldemossa er lig med gourmetmad og enestående luksus. Forkælelse for sjælen, er den overordnede årsag til at booke ophold i Valldemossa, samtlige hoteller og fincas er drevet efter alle kunstens regler og ligger generelt på høje standarder.

Er du på udkig efter ro, naturlig skønhed, rustik charme og imponerende udsigt, så er Valldemossa et rigtigt godt bud.Booking.com
Maden i Valldemossa

Du er sikker på at finde godt til alle tunger i Valldemossa. Byen er en populær turistattraktion, hvorfor her også er til både feinsmeckeren og småbørnsfamilien. Kører du en tur ned til den idylliske havn i Valldemossa, skal du prøve Restaurant Es Port – berømt for sin helt friske skaldyrspaella, direkte fra middelhavet.
Strande omkring Valldemossa

Fordi du er i bjergene, betyder det bestemt ikke, at du ikke har adgang til strand, tværtimod har du faktisk adgang til en del strande heroppe, som ligger i de mange små laguner og bugter.

Valldemossa har sin egen lille strand på godt 100 meter, kaldet Port de Valldemossa. Lidt længere nordpå, ved Deià som har to smukke laguner med krystalklart vand.

Fra Valldemossa finder du en gangsti, der fører dig ned ad de stejle skråninger via et trappesystem. Vær opmærksom på, at dette er stejle trapper, så turen op igen kan være hård!
Aktiviteter i Valldemossa

Sportsfolk med enhver interesse finder glæde i Valldemossa. De mange veje rundt i Tramuntanabjergene, fører til panoramiske udsigtspunkter, dybe hemmelige bugter og små lokalsamfund, hvilket gør turene rundt til en sand opdagelsesrejse i en anden verden.

Vandring, cykling, mountainbiking, klatring er blot nogle af de aktiviteter der venter på dig i Valldemossa.

Ikke langt fra Valldemossa, finder du også én af øens mest populære golfbaner, nemlig Golf Termens i Bunyola.
Seværdigheder i Valldemossa

Valldemossa er i sig selv én stor seværdighed. Den traditionelle bjerglandsby, med den særlige arkitektur kendt fra Tramuntana-bjergene, frugtbar flora og maleriske landskab langs Mallorcas vestkyst.

Seværdighederne spænder vidt i karakter, her er alt fra museer til gallerier til klostre. Du kan være helt sikker på, at kameraet nok skal komme frem i Valldemossa.
Indkøb i Valldemossa

De mange små gader og stræder i Valldemossa, er spækket med lokale butikker, gallerier og små produktioner. Overraskende nok, er priserne i Valldemossa ikke voldsomme som i andre turistområder, men ligger på et stabilt og fair niveau.
Indkøb i Valldemossa

De mange små gader og stræder i Valldemossa, er spækket med lokale butikker, gallerier og små produktioner. Overraskende nok, er priserne i Valldemossa ikke voldsomme som i andre turistområder, men ligger på et stabilt og fair niveau.

Hvor ligger Valldemossa?

Her skal du bo i ValldemossaBooking.com
80.5

Hotelstandard

7/10

  Aktivitetstilbud

  9/10

   Beliggenhed

   9/10

    Restauranter

    8/10

     Særligt godt hvis du søger:

     • God beliggenhed
     • Byliv
     • Smuk natur
     ©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

     Log in with your credentials

     Forgot your details?