Dejligt beliggende i fredfyldte omgivelser, for foden af den grønne bakke med samme navn, tilbyder Santa Eugènia dig et afslappende afbræk i fuldstændig afsondrethed, som kun mallorcinske landsbyer kan.

Santa Eugènia er med sin perfekte beliggenhed, et helt oplagt valg for dig der har behov for at opleve det hele på ferien, uden at skulle på kompromis med Mallorcas verdenskendte strande eller køkken.

De rustikke landlige omgivelser, der omslutter Santa Eugènia, skaber et malerisk scenarie med landsbyen i hjertet af billedet og fuldender idyllen.

 

Gennem gaderne i Santa Eugènia

Når du ankommer til Santa Eugènia, er det som at træde ind i en anden verden, en verden af ro. Her er ikke skyggen af et supermarked, turisme er et fremmedord og stilhed er det der fylder mest i de snævre gader. Det føles næsten som om tiden står stille.

Santa Eugènia består af 4 små gamle landsbyer – Ses Coves, Ses Olleris, Ses Alqueries og selve Santa Eugènia – der alle er forbundet via snoede stenveje der fører gennem olivenplantagerne og markerne. En tur herigennem er ligesom en rejse gennem tiden, hvor problemer bare forsvinder eller bliver overfladiske. Selve byen er som nævnt bygget på en bakke, hvilket naturligvis gør at gaderne går meget op og ned i Santa Eugènia – du skal generelt være godt gående for at bevæge dig på disse kanter.

 

Mad og drikke i Santa Eugènia

Rundt i de hyggelige gader bliver du nok langtfra overvældet, men nyd charmen og atmosfæren, som du trasker forbi små caféer hvor de lokale hygger sig – og indtag de dejlige omgivelser og den friske luft der rinder gennem gaderne.

Du finder en række spændende og virkelig gode restauranter i Santa Eugènia, til trods for byens begrænsede størrelse, rummer byen godt 6 spisesteder hvor et par af dem, bla. Sa Torre, tiltrækker publikum fra resten af Mallorca med sit udsøgte mallorcinske køkken.

 

Marked og begivenheder

Landsbyen er hjemsted for flere kulturelle og religiøse fester i løbet af året. Måske den mest bemærkelsesværdige af disse, er fejringen af skytsengle, afholdt den første søndag i august hvert år. Der afholdes sang og dans i landsbyen samt en gudstjeneste for alle indbyggerne. Dagen giver også turister og andre besøgende en mulighed for at smage lokalt producerede retter,  mens hele kulturen indtages og fordøjes.

Et andet eksempel på den lokale fest, er den picnic der finder sted den første søndag efter påske. Begivenheden finder sted i afslappede og uformelle omgivelser, blandt de smukke scenarier ved Puig Son Segui. Endelig er de det ugentlige marked, som tilbyder en bred vifte af lokale produkter og afholdes hver fredag fra 8 til 2 i Carrer ses Escoles.

 

 

På opdagelse omkring Santa Eugènia

Som tilfældet er med mange landsbyer over hele Mallorca, er det ofte nødvendigt at leje bil for at få mest muligt ud af dit ophold på øen. Santa Eugènia er ikke anderledes i denne henseende. Selve landsbyen er malerisk, med attraktive udsigter over bjergene der rejser sig over sletten.

Santa Eugènia er dog også ganske gunstigt placeret i forhold til øens mange andre fantastiske tilbud. Blot 20 km syd for Santa Eugènia kan de, måske trætte vandreben, få en velfortjent pause i det hvide sand ved Platja de Palmas dejlige strand. Fra stranden ligger Middelhavets hovedstad blot et stenkast væk. Palma de Mallorca er kendt over hele Europa for dens labyrint af hyggelige shopping-gader, lækre caféer, restauranter, specialbutikker samt et utal af seværdigheder for alle interesser.

Små 7 km fra Santa Eugènia finder du Santa Maria del Cami, Santa Eugènias gamle moderby med dens lidt livligere byliv og ikke mindst hjemsted for en af Mallorcas mest kendte vingårde, Bodega Macià Batle. Turen hertil kan anbefales til en fin vandretur, der passerer forbi Ses Coves og følger dig rundt om Santa Eugènias store bakke. Foretrækker du at køre, tager turen ikke mere end 5-10 minutter i bil, eller små 20 minutter med den direkte busforbindelse.

 

Ses Coves

Ses Coves er en meget lille landsby, som hører med til til Santa Eugènia og har sit navn fra de grotter og huler der omgiver den. De fleste af grotterne omkring Ses Coves, finder du tæt ved åen Torrent de Son Vidal, desuden finder du en række vigtige huse, som er eksemplificeret ved Can Matet, Can Tiana, Cas Gorrió, Can Soler, Can Rom samt Son Vidal naturligvis. I bakkeområdet omkring de spændende forhistoriske huler, vil du også kunne finde den føromtalte talaiot, Comellar des Rafal.

I Ses Coves finder du også en anden sjov grotte, bedre kendt som Cellar de Son Vidal. En naturlig hule i klippevæggen gemmer på et vinkar samt en ældgammel vinpresse.

Interesseret i forhistoriske monumenter og grotter eller ej, så er en tur til Ses Coves et must for enhver vandre eller naturelsker og tager tager ikke lang tid fra Santa Eugénia.

Fra Ses Coves kan du også nå til Puig de Santa Eugènia, en vidunderlig udkigspost på toppen af Santa Eugènias bakke. Her står et kæmpe stenkors og du har herfra panoramaudsigt over hele Mallorcas Es Pla til den ene side- og de imponerende Sierra de Tramuntana bjerge til den anden.

 

Ses Alqueries

Tag en tur tilbage i tiden og oplev det mallorcinske landbrug som det så ud for hundrede år siden og besøg Ses Alqueries, den lille landsby nordligt for Santa Eugènia. Det fremgår af historiebøgerne, at Ses Alqueries oprindeligt stammer fra to mauriske gårde, Benibafari og Beniporrex.

I Ses Alqueries finder du en lang række spændende huse i mallorcinsk herregårdsstil, som f.eks. Cas Teixidor, Can Caló, Can Batlet, Can Cota, s’Hostal d’en Comuna, Son Paraire eller Can Corna. Lige så fremragende, er den smukke vindmølle, Molí de Son Pau.

Fra Ses Alqueries kan du nyde udsigten over markerne tilbage mod Santa Eugènia og Ses Coves, hvor Es Pugets vindmøller kroner den ene bakke.

 

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?