Rejse til Sant Joan – Find og oplev skøn landferie

Sant Joan byder på enestående rural ferie i finca eller ferievilla

Indkvartering og ophold i Sant Joan

Hoteller finder du ikke i Sant Joan, men en række sommerhuse og fincaer dukker op over det grønbeklædte rurale landskab, hvor du fra swimmingpoolen på terrassen kan nyde udsigten. De autentiske fincaer bygget af sten i herregårdsstil, er med til at fuldende oplevelsen af , at være et med natur og sjæl.

Er fred og total afslapning hvad du leder efter, er et par dage i Sant Joan, en sikker måde at komme i kontakt med Mallorcas vuggende interiør på – en oplevelse der på alle måder er både fascinerende og givende.
Sant Joan er beliggende i den sydlige del af Mallorcas Es Pla region, i hjertet af øen. Temaet herude er pastoral charme og nærværende kultur, pakket ind i naturens ro og fred.

Som tilfældet er i mange andre af Mallorcas landsbyer, er Sant Joan ikke en typisk destination for en familieferie på Mallorca, desværre heller ikke et område rejsearrangørerne har fokus på. Dette er dog ikke ens betydning med, at området her ikke er attraktivt – blot for det rette publikum.

Utallige vinmarker, plantager og mandeltræer strækker sig over sletterne i det relativt flade landskab, mens enkelte bjerge og bakker rejser sig og indbyder til videre udforskning.

Sant Joan er blandt Mallorcas mindre kommuner, med lidt mere end 2.000 indbyggere fordelt på godt 40 kvadratkilometer. Sant Joan støder op til Vilafranca de Bonany, Petra, Sineu, Lloret de Vistalegre, Montuiri og Porreres.

Sant Joan er berømt for blandt andet sine tomater, særligt arten Tomatiga Ramallets, der anses som særligt egnet til den lækre Pa Amb Oil.

Gaderne er smalle, men hyggelige – små fortovscaféer og lokale butikker holder gang i bylivet omkring centrum, lige fra de spæde formiddagstimer, hvor mange indbyggere sidder og læser avisen eller vender verdenssituationen over en kop ‘variat’.

Giv dig tid til at nyde landsbyidyllen, med de typiske mallorcinske huse med grønne og brune skodder for vinduer og døre og catalanske flag blafrende over gesimserne.

Restauranter og mad i Sant Joan

En by med sin egen berømte tomatart må da have nogle spændende tilbud i den kulinariske ende – og det har den. Du skal dog ikke forvente at finde et bredt udvalg af restauranter i Sant Joan, blot en lille håndfuld atmosfærefyldte restauranter, specialiserede i cocina mallorquina.

Du kan forvente stemningsfyldte omgivelser, smilende service samt et spændende udvalg af retter, der kombinerer den traditionelle middelhavs kogekunst, med eksperimenterende nutidige smagssammensætninger, uden kompromis i smagen.

Fysiske aktiviteter omkring Sant Joan

Sant Joan er beliggende langt ude på heden, oplagt for landevejscykling og lange vandreture.

Seværdighederne i Sant Joan

Seværdighederne i Sant Joan står i historiebøgernes og religionens tegn. Jeg har gjort mit ypperligste for, at fortælle dig historien bag de forskellige seværdigheder, men de så fyldte med historie og autencitet, at historierne kommer til dig.

Du kommer rundt i storslåede herregårde, hvor adelige og rige lodsejere gennem århundrede har levet og drevet deres gunstige landbrug. Besøg i en af Mallorcas nyeste og største kirker, fyldt med skatte og ikke mindst en af Mallorcas ældste kirker.

Der venter en lang række interessante og kulturelle oplevelser og venter på, at vise dig hvordan området gennem de sidste 500 år, har set ud i Sant Joan.

Inspiration til nærliggende seværdigheder og udflugtsmål

Marked i Sant Joan

Hver torsdag morgen fra kl. ca. 8:00, diskes der op til det ugentlige marked i Sant Joan. Her lokkes du til med dufte, farver og sydlandsk atmosfære, som folk kaster sig over de friske og smagfulde råvarer på Carrer Major, ved siden af kirken.

På markedet i Sant Joan får du også mulighed for, at smage på den lokale delikatesse ‘Batifarros’ – en sobrassada-pølse af sort svin med hjemmebagt bondebrød – meget lækkert.

Begivenheder i Sant Joan

Som i andre mallorcinske landsbyer, er lokale traditioner centrale for sammenholdet blandt indbyggerne. I Sant Joan er det ikke anderledes, der afholdes årligt en lang række fiestas, der radikalt ændrer bybilledet.

Her opleves en helt særlig atmosfære gennem byens små gader, på frimærke-placaerne og i caféerne. Nogle fiestas løber over en aften, mens andre over en hel uge, fælles for dem er dog, at interessen er enorm og byen er dedikeret til at levere en oplevelse med parader, musik og mad.

Hvor ligger Sant Joan på Mallorca?

Sant Joan ligger lige i hjertet af mallorca, i den rurale es Pla-region. Nabobyerne er Montuïri, Algaida, Petra, Vilafranca de Bonany og Sineu, alle dejlige områder at nyde en skøn landferie på Mallorca.

Petra finca ferie

Vilafranca ferie finca

Sineu ferievilla

Algaida feriehus

Montuïri finca

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?