Port de Sóller

Rejse til Port de Sóller

Port de Sóller er en charmerende og malerisk kystby på Malorcas vestkyst, for foden af de enorme UNESCO-beskyttede Tramuntana-bjerge. Området har en traditionel rustik og autentisk følelse, med en venlig og imødekommende atmosfære, der med sikkerhed vil vinde dit hjerte.

Bag stranden ligger en charmerende promenade, hvor også den berømte veterantogs-linje kører. Promenaden er beklædt med cafeer, populære hele dagen lang blandt både lokale og turister, der nyder forfriskninger og den idylliske udsigt over bugten.Booking.com
Ferie i Port de Sóller

Sporvognen, som dagligt går under navnet, The Orange Express, tager dig langs stranden og derefter videre op til selve byen Sóller på under et kvarter. Den er en turistattraktion i sig selv, såvel som at være en yderst effektiv og praktisk transportform. Sporvognen har været i brug siden 1912, ligesom jernbanen der fungerer som en forbindelse mellem Palma de Mallorca og Sóller, gennem bjergene lige siden.

I den nordlige del af bugten, ligger havnen og dens mange både. Her får du virkelig indtrykket af, at Port de Sóller har været kendt som en større fiskeri og handelsby gennem tiderne. Nu til dags er der selvfølgelig stadig kuttere, men også lystyachts, sejl- og motorbåde ligger til her. Mange bådture rundt på kyststrækningen, starter fra havnen i Sóller.
Indkvartering i Port de Sóller

Du tilbydes enestående udsigt over den maleriske havneby, dens strande, promenaden med den lille sporvogn og de grønne klippevægge der beskytter bugten.

Du har et væld afg muligheder for indkvartering i Port de Sóller, både fincas, ferielejlighed, villa og lækre hoteller.

Port de Sóller er ikke en udpræget børnefamilie-destination.


Booking.com
Restauranter & madkultur i Port de Sóller

Et sofistikeret middelhavskøkken i en elegant spisesal eller på en terrasse med udsigt over bugten, kendetegner restaurationslivet i port de Sóller. Selvfølgelig kan du også finde pizza og pasta spisesteder, men da Port de Sóller primært tiltrækker et mere voksent publikum, er antallet af de typiske “turistfælder” reduceret.

Specielt fisk og skaldyrs-retter er populære, da Port de Sóller jo altid har været en fiskerby, prøv f.eks. Agapanto eller 54 Beachclub, i den sydlige del af byen, med fantastisk udsigt over hele bugten, eller Restaurant Kingfisher for suveræne fisk & skalddyrsretter. Det er en god idé, at bestille bord et par dage i forvejen, da restauranten er populær og specielt i højsæsonen.

Centralt på strandpromenaden ligger de mere mainstream restauranter, hvor du typisk vil finde et mere bar/café inspireret miljø, hvor der er fokus på det minimalistiske interiør og mondæne forhold.

Andre nævneværdige restauranter er, Es Canyis, El Teatro Latino og Don Pedro Cafe Bistro. Se alle restauranterne i Port de Sóller.
Strandene i Port de Sóller

Port de Sóller har 2 strande, der omslutter havnen. Den ene kaldes Platja d’en Repic, mens den anden refereres til som blot Port.

Platja d’en Repic er godt 250 meter lang og byder på gyldent sand, mens Port er mere gruset og har flere sten. Begge strækninger har gode faciliteter, solvogne, parasoller, toiletter, brusere, livreddere mm.

Strandene er hyggelige, men ikke brede og man har tilført sand udefra for, at imødekomme interessen fra turister. Vandet er roligt og relativt lavt, så er du til en hyggelig strandtur i smukke omgivelser, men ikke behov for det store aktivitetsudbud, har Port de Sóller hvad du skal bruge.
Aktiviteterne omkring Port de Sóller

Port de Sóller er oplagt for dig med friske ben, dig der vil på eventyr og dig der sætter pris på de små og gode ting i livet.

Aktiv ferie i Port de Sóller byder på sejlads, vandring, hiking, mountainbiking, cykling, dykning, golf, tennes og meget mere. Dine muligheder i den lille havneby er lige så mange som bjergene er høje.
Seværdighederne omkring Port de Sóller

Man fristes til tider til at sige, at Port de Sóller og det resterende område i dalen, er ét stort udendørs udstillingsvindue af seværdigheder.

De idylleriske rammer, gør det attraktivt at udforske hele området og dets mange tilbud, enten på vandreture, på cykelturen eller bare med din bil.

For at komme til Sóller, tager du det berømte veterantog fra strandpromenaden, som kører dig til centrum af Sóller på under et kvarter, gennem de utallige smukke frugtplantager.

En anden seværdighed du ikke må snyde dig selv for, er den lille havn kaldet Sa Calobra, som du kan sejle til med katamaran fra Port de Sóller.

på vejen mod Deià og Valldemossa, skal du naturligvis også besøge Mallorcas mest ikoniske udsigtspunkter ved Miramar og Son Marroig.
Indkøb & shopping i Port de Sóller

Shopping i Port de Sóller er begrænset til hverdagsindkøb, lokale forretninger mv. Brug hellere en dag i Palma de Mallorca på at ose dig gennem alle de nyeste trends fra Madrid og Barcelona, de berømte chokoladeforretninger og de utallige specialforretninger i de smalle shoppinggader.
Marked Port de Sóller

Port de Sóller afholder ikke selv sit eget ugentlige marked, men frygt ej, mulighederne er lige om hjørnet.

Om lørdagen kan du tage op til Sóller og om søndagen er Valldemossa klar til at byde ind til en euforiserende stemning mellem hundredvis af handlende.

Du kan også tage turen til landferiebyen Sineu om onsdagen, hvor Mallorcas mest traditionsrige marked afholdes. Markedet i Sineu var det første på Mallorca, tilladt af Kong Jaume II i år 1300 og der handles den dag i dag stadig med husdyr på markedspladsen.

Om torsdagen løber Mallorcas største marked af stablen i læderbyen Inca, hvor du kan slentre gennem de aromatiske gader og gøre særligt gode handler på lædervarer.
Barer & aftenliv i Port de Sóller

Port de Sóller har ikke noget rigtigt natteliv, men det vil heller ikke være hvad du søger heroppe. Langs strandpromenaden finder du naturligvis en række lækre restauranter, barer af forskellig karakter. Her vil der typisk være liv så længe der er gæster til det hver aften. Flere af disse barer arrangerer også live musik og underholdning flere gange ugentligt.

Hvor ligger Port de Sóller på Mallorca?

Bedste indkvartering i Port de Sóller
71.6

Børnevenlighed

5/10

  Aktivitetstilbud

  8/10

   Beliggenhed

   8/10

    Restaurant- og byliv

    9/10

     Strande

     6/10

      Særligt godt hvis du søger:

      • Tæt på naturen
      • Aktiv ferie
      • God mad
      • Kultur
      ©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

      Log in with your credentials

      Forgot your details?