Porreres, Mallorca 17, ophold og guide

Porreres er en typisk landsby i det rurale Mallorcinske landskab. Traditionsrige markeder og byfester, lokal arkitektur, møller og gaderne fyldt med hyggelige fortovscaféer, er med til at udgøre den helt særlige atmosfære, som mallorcinske landsbyer er kendte for.

Området omkring Porreres består i den pastorale rolighed prydet med gamle klostre, kirker og vingårde, der er med til at definere den unikke kultur her.

Porreres rejseguide og ophold

Som du slentrer gennem de snævre gader og stræder i Porreres, vil du efter ganske få meter opdage, at du er kommet til et meget roligt sted. Selvom du blot er 20 km fra velkendte turistresorts samt pulserende urbanitet i større byområder.

Porreres huser godt 5.000 indbyggere, hvilket er pænt set i forhold til andre mallorcinske landsbyer af samme art. En større andel af indbyggerne i kommunen er dog tilflyttere, primært fra Tyskland – faktisk tæller tilflyttere næsten 20 % af befolkningen i Porreres. Dette vidner om, at Porreres er et særdeles attraktivt område for de, der søger ro, charme, skøn natur og tilgængelighed til alle Mallorcas afkroge via en central placering.Booking.com

Maden i Porreres

Plaça de la Vila er byens centrale torv, hvor også størstedelen af caféerne i Porreres er placeret. Her er der i reglen garanti for en hyggelig og stemningsfyldt pause, hvor en forfriskning, et glas lokal vin eller måltid indtages, mens bylivet går sin gang foran på Plaçaen.

Overordnet set, er maden i Porreres lækker, fyldt med lokale råvarer og absolut til at betale. Flere kokke fra Mallorcas elite, har valgt at starte restauranter her i byen, jeg vil fremhæve Restaurant N’Hereveta og Restaurant L’Escrivania for et lækkert måltid.

Vin fra Porreres

Porreres er kendt blandt vinelskere og ikke mindst kypere, for områdets mange gode vine. Porreres er tilmed hjemsted for en af områdets mest traditionelle vinklubber, Confraria d’Amics del Vi, som holder til i den gamle mølle molí d’en Tòfol på gaden Carrer de la Donzella i byens østlige ende.

Værd at fremhæve er også et besøg på den lokale vingård Jaume Mesquida, på Camí de Sa Serra lige uden for byen. Her kan du få et godt indblik i Mallorcas vinproduktion, historien bag, mens du nyder smagsprøver på de frugtholdige dråber.

Mange vine fra Porreres, er lavet på kendte druesorter som merlot og cabernet Sauvignon og der eksperimenteres konstant med smagsnuancerne for, at give vinene deres eget særpræg. Du kan dog være helt sikker på, at enhver vin fra Porreres, altid komplimenterer den gode mad!

Aktiviteter omkring Porreres

Som tidligere nævnt, er det en rigtig god idé, at have adgang til bil eller cykel i Porreres. Har du til gengæld det, ligger de kilometerlange landeveje klar for dine hjul og giver dig cykelruter en masse i det flade landskab. Særligt i februar – marts måned hvor mandeltræernes hvide blomster springer ud, er her særligt smukt at cykle rundt, samtidig med de behagelige temperaturer.

Er du golfspiller, amatør eller professionel, så snyd ikke dig selv for de gamle ´championsship baner ved Son Anthems, en halv times kørsel mod sydvest, lige under Llucmajor. En anden mulighed er den smukke Vall d’Or golfbane, som du finder ude på østkysten nær Porto Colom – også ca. en halv times kørsel fra Porreres.

Seværdighederne i Porreres

Hvad gælder oplevelser og seværdigheder i Porreres, tæller langt de fleste af disse sig for at være af historisk eller religiøs karakter. Mange af seværdighederne er tilmed placeret et stykke uden for selve Porreres by, hvorfor bil eller cykel anbefales til besøg her.

Seværdighederne i selve Porreres by er ganske få. Atmosfæren, de charmerende stenhuse, de gamle molinas (møllerne), er alle med til at udstille et malerisk landsbysamfund fra flotteste side. Hertil kan nævnes, at byens rådhus – Casa de la Vila – huser en fremragende kunstudstilling, med blandt andet malerier af Salvador Dalí.

Marked i Porreres

Hver tirsdag afholdes det traditionsrige ugentlige marked i Porreres by, på Plaça de la Vila. Markedet starter ca. kl. 8:00 og fortsætter gerne til over middag. Her handles med friske frugter, grøntsager, kød, pølser og tekstiler af forskellig art. Ofte kan du også smage på lokale oste og vine på markedet.

Hvor ligger Porreres på Mallorca?Booking.com

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?