Petra, rejse og ophold, find dit hotel, villa eller finca i Petra her

Opdag og oplev Petra her

Petra rejseguide

Indkvartering i Petra

Oplev de mallorcinske landdistrikter, roen og apatien omkring dem, mens du nyder at kunne koble fuldstændigt fra. I centrum af Petra ligger det lille Petit Hotel Petra bedre kendt som Sa Plaça Petra, som vil tilbyde en rimelig standard, men utroligt autentisk. Rundt om Petra finder du en håndfuld charmerende fincas hvorfra du nyde en anderledes sommerhusferie på Mallorca.Petra er en rolig/søvnig landsby i den rurale del af Mallorcas Es Pla region.

Hovedtemaerne i Petra er landbrug og religion, der begge pænt forklarer den naturlige rolighed i byens urbane kerne.

Som tilfældet er i mange andre af Mallorcas små landsbyer, står Petra ikke øverst i rejsebrochurerne – men er du til autencitet og god vin – ja, så er Petra måske en overvejelse værd!

De små retvinklede gader i byen, fører alle ind til Plaça Fray Junipero Serra – byens centrale torv. Her finder du en lille oase af åbenhed, midt i byens ellers meget tætbyggede gader. På Plaça Fray Junipero Serra, kan du nyde en forfriskning eller let anretning på den populære Can Sabont. Pladsen her har fået sit navn efter byens søn, den berømte missionær og franciskanske munk, fader Junipero Serra Ferrer, der tilbage i 1749 emigrerede som en af de første spanske munke til Mexico for at blive lektor og åndelig leder. På Plaça Fray Junipero Serra, ses et stort monument af fader Junipero Serra Ferrer, omringet af smukke palmetræer.

I stærk kontrast til Petras indre, meget tætbebyggede gader og stræder, er udkanten af byen ganske anderledes. Vejene bliver pludselig bredere, husene skifter markant karakter samt arkitektonisk stil og det hele ligner pludselig et typisk villakvarter i forstæderne.

Skinner solen, som den jo ofte gør, skifter kulissen radikalt og du er tæt på at bruge ordet ‘idyllisk’ med de flotte palmetræer der nærmest danner boulevarder. Er du på tur gennem Petras gader, kan det anbefales at slå et smut ned til gaden Carrer Francesc Torrens, hvor det første hus er en ombygget mølle, komplet renoveret i flot moderne stil.

Maden i Petra

Som et hvert andet sted på Mallorca hvor turismen endnu ikke har sat sit præg, vil langt de fleste spisesteder tilbyde typiske middelhavsanretninger a la sammenkogte retter med ris eller pasta. Ønsker du at spise lidt finere under dit besøg i Petra, prøv Hotel Sa Plaça i centrum af byen.

Petra er kendt for at producere gode vine, flere af vingårdene i området er specialiserede i kendte druesorter, som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot. Er du vinelsker, kan det absolut anbefales at prøve et af byens spisesteder og bestille en lokal vin til maden.

Petra har såmænd også sin egen cellar, et ombygget vinlager der nu er restaurant, her finder du en lidt køligere luft i en stadig hyggelig atmosfære.

Aktiviteter nær Petra

Det flade landskab, der strækker sig over Mallorca smukke Es Pla region, giver cykelryttere gunstige vilkår for fysisk udfoldelse. Vejene i området fører dig til såvel nordkystens brede strandområder, som til østkystens mystikfyldte bugter. Rundt i landskabet vil du mærke den særligt friske luft, som du suser gennem små landsbyer og til skønne udsigtspunkter.

Seværdighederne i Petra

Når jeg fortæller dig, at religion er ét af hovedtemaerne i Petra, så skyldes det i meget høj grad byens lange historie, fader Junipero Serra Ferrer og i endnu højere grad byen og kommunens antal af seværdigheder under temaet. I Petra kan du vandre op i 500 meters højde til et slot og nyde udsigten over hele Es PLa, du kan nyde byens prægtige religiøse bygninger, mens du mærker hvordan Mallorcas historie har sat sig i kulturen.

Vil du på eventyr endnu længere tilbage i tiden, kan du gå på opdagelse i nogle af kommunens forhistoriske bosættelser og talaioter. Faktisk er Petra et af de steder på Mallorca, hvor der er fundet flest rester fra forhistorisk tid.

Markedsdag i Petra

Petra har som mange andre landsbyer på Mallorca, sit eget marked en gang om ugen. Hver onsdag morgen fra kl. ca. 8:00, forvandles byens centrale torv til en markedsplads, hvor de lokale handler med frisk frugt, kød og lokalt produceret håndværk.

Begivenheder i Petra

Flere gange årligt fejrer byen diverse højtider – og i stil med andre mallorcinske landsbyer – sker dette med parader, musik, dans og mad i gaderne. Er du i Petra eller i nærheden af, når en af disse byfester løber af stablen, så gør dig selv en tjeneste og oplev det.

Hvor ligger Petra på Mallorca?

Petra ligger i et af Mallorcas tidligere største mølledistrikter. Området er tydeligt præget af landbrug og rural charme, perfekte rammer for at trække sig tilbage og slappe helt af. Nabobyerne er Manacor, Vilafranca, Sineu, Sant Joan og Ariany.

Sineu marked mallorca

Sant Joan Mallorca finca

Vilafranca Mallorca feriebolig

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?