Montuïri ophold og guide

For nogle, vil det være svært at forestille sig ferie i Montuïri – for andre umuligt at forestille sig ferie udenfor. Montuïri skiller i den grad vandene mellem turister på Mallorca og er da også placeret herefter.

Montuïri har sit navn efter det tidligere arabiske distrikt ‘Muntuy’, som beskriver det meget bjergede landskab i denne del af Mallorca.

Byen er placereret på toppen af et af disse bjerge, hvilket giver dig en enestående udsigt over det rurale landskab, fra de små pastorale stenbelagte gader.Booking.com
Montuïri rejse- og opholdsguide

Montûïri er bedst beskrevet som en stille landsby, her finder du de mest behovsafdækkende lokale forretninger – krydret med enkelte restauranter samt caféer som kaster lidt liv i gaderne.
I Montuïri er du langt fra befolkede turistresorts, lystbådehavne og børnefamilier – til gengæld tæt på det Mallorca, der gennem århundrede har skabt grundlag for mallorcinernes kultur, som den kendes i dag, med markeder, friske råvarer samt en enestående natur.
Montuïri har en stor del af sin charme fra dens placering på toppen af et lille bjerg. Denne placering kaster en fantastisk udsigt fra sig, som du kan indtage, mens du spadserer gennem Carrer Majors stenbelagte snævre gade og indtager den lokale atmosfære.
Som du snuser dig frem og tilbage i Montuïri, vil du opdage, at byen i virkeligheden ikke har ændret sig radikalt gennem de seneste par hundrede år. Byen og området er stadig præget af hovederhvervet, nemlig landbrug, hvilket ses i de mange møller i udkanten af byen samt gårdene omkring.
Indkvartering i Montuïri

Hoteller som du kender dem, finder du ikke i Montuïri – her følger det landlige tema med ud foran ethvert værelsesvindue. Indkvarteringsmulighederne i Montuïri består af smukke fincaer og private huse, som lejes ud. Fincaerne her har forskellige faciliteter, men fælles for dem er, at de alle tilbyder garanteret luksus afslapning.Booking.com
Restauranter i Montuïri

Restauranterne i Montuïri er præget af de regionale traditioner indenfor kogekunst, alle med dejlige lokale råvarer. Madoplevelsen her, suppleres af de charmerende omgivelser og udsigt, hvilket i virkeligheden giver restauranterne en stjerne mere.
Es Pla regionen her i det indre Mallorca, er kendt for lækkert oksekød og kommer du hertil mellem forår og efterår, så snyd ikke dig selv for et stykke velsmagende kød direkte fra grillen.
Aktiviteter i Montuïri

Hvad gælder mulighederne for, at få gang i bentøjet og luft bag ørerne, har Montuïri kommune til gengæld et bredt repertoire af. Kombinationen mellem en flad grund og de mange bakker og bjerge, skaber et bølget landskab, som tilgodeser både vandrere, løbere samt cyklister.
Seværdigheder i Montuïri

Ærligt sagt, så er Montuïri bestemt ikke kendt for dens brede udvalg af seværdigheder, der kan fylde et kamera op. Dog skal byen og kommunen ej heller afskrives helt på dette område, blot henvendes til det rette publikum.
Seværdighederne i Montuïri er i høj grad præget af regionens historie, med forhistoriske udgravninger, templer samt arkitektur. Alene derfor, er Montuïri ikke et valg for en børnefamilie.
Marked i Montuïri

Hver mandag mellem 8 – 13, mødes indbyggere fra hele kommunen på den lille Plaça Major, mellem kirken og rådhuset. Her handles der med lokale varer, som håndværk, frugt & grønt samt Mallorcas egen delikatesse Sobrassada.

Begivenheder i Montuïri

Flere gange årligt inviteres du til byfest i Montuïri, hvor folk kommer fra nær og fjern for, at samles om de festlige begivenheder der finder sted i byen. Allerede i januar, afholdes første fest i byen, hvor du kan møde dansende dæmoner og bål i gaderne, hvor der grilles pølser.
Den vigtigste begivenhed i Montuïri er dog Fira de sa Perdiu, som finder sted hvert år den første søndag i december. Gaderne i centrum af byen fyldes med boder, der sælger alt fra økologiske råvarer til håndværk og tøj. Her er også forskellige shows og messer med landbrugsudstyr.
Dog er Fira de sa Perdiu kendt for noget helt andet – en gammel tradition, som blev genoptaget i midten af 1980’erne, nemlig ‘agerhønekonkurrencen’. Hver deltager skal placere en agerhøne et så højt sted som muligt og få den til at synge, så den lokker større fugle til, som skal skydes. Konkurrencen kræver stor dedikation, disciplin og tålmodighed og er anset for, at være en vigtig del af lokalkulturen herude.

Hvor ligger Montuïri på Mallorca?

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?