Herregårdsferie i Maria de la Salut

Maria de la Salut er en lille hyggelig landbrugsby med godt 2.000 indbyggere, i den nordlige del af Mallorcas es Pla region.

Maria de la Salut er det perfekte afbræk for en ferie, hvor krop og sind forenes med Mallorcas smukke natur.

Uanset om du er til vandring, cykling, landsbyidyl eller bare komplet afslapning, så er Maria de la Salut et godt valg til at slippe væk fra masseturisme og hverdagens stress og jag.Booking.com

Landlig luksus i Maria de la Salut

Temaet i Maria de la Salut er komplet landsbyidyl, men med et moderne touch. Selv om Maria de la Salut er en gammel by, er den ikke nær så gammel som mange andre landsbyer på Mallorca – det kommer blandt andet til udtryk i de relativt brede gader og de mange moderne huse i dem, der står i stor kontrast til resten af byens arkitektur.

Omgivelserne omkring Maria de la Salut, er præget af idylliske vinmarker, mandel- og frugtplantager, der gennem årets fire faser, kaster nye farver over landskabet.Er du på tablet eller mobil, se menuen nederst på siden, hvor aktiviteter, seværdigheder og meget mere findes i menuen. På desktop finder du menuen i venstre side af skærmen.

Indkvartering i Maria de la Salut

Agroturisme er det store hit i Maria de la Salut – total afslapning på en luksusgård med egen produktion. Foruden den føromtalte Roqueta herregård, finder du også den mere end 300 år gamle vandmølle, Deulosal, transformeret til et wellness hotel med moderne faciliteter. Her har du adgang til haverne, hvor du kan plukke egne pebere og tomater og ligge på grillen eller blot nyde dem friske fra stilken ved poolen.Booking.com

Spisning i Maria de la Salut

Alt fra det traditionelle mallorcinske middelhavskøkken til de smagsnuancerende tapas findes i Maria de la Salut. Selv om byen reelt set blot har en lille håndfuld restauranter, er deres repertoire som flere af øens større byers.Forvent at opleve den familiedrevne passion, der brænder for at bære den ædle madkultur videre i historien, med nye farver.

Aktiviteterne i Maria de la Salut

Indenfor ca. halv times kørsel fra Maria de la Salut, finder du byen Alcúdia på Mallorcas nordlige kyststrækning. Alcúdia er verdenskendt for sine hvide silkebløde strande, pulserende markedsplads og evne til at tiltrække besøgende generelt. Her finder du også en af Mallorcas flotteste golfbaner, nemlig Golf Alcanada samt cykeludlejningsfirmaer og et utal af vandaktiviteter.

Det flade landskab omkring Maria de la Salut, gør det til en drømmescene for en hver cykelrytter, rulleskøjteløber eller bare en tur på scooter med vinden i håret.

Seværdighederne omkring Maria de la Salut

Seværdigheder er måske lige på grænsen til overdrivelse, men her nogle smukke eksempler på regional arkitektur, der kendetegner Mallorcas landdistrikter.

Roqueta, en af de to gårde der tilbage i 1200 tallet, var med til at grundlægge hele området, er med egen olivenolieproduktion et fantastisk eksempel på agroturisme på Mallorca.Landbrug er -og har altid været et nøgleord, når Maria de la Salut skulle beskrives, derfor er det også helt naturligt at området er fyldt med gamle møller, smukke frugtplantager, marker og fincas – alt dette er i sig selv en seværdighed.

Er du til spændende arkæologiske fund, kan du med fordel bevæge dig ud over bygrænserne, gennem de smukke landskaber og finde blandt andet es Velar talayoten, en af Mallorcas mest velbevarede.

Begivenheder i byen

Maria de la Salut byder hver fredag fra ca. 7 morgen til 1 om eftermiddagen, på markedsplads på byens største torv, Plaça des Pou. På markedet i Maria de la Salut finder typisk et udvalg af landbrugsprodukter, tekstilvarer samt håndværk.

Hvert år, den sidste søndag i september, afholdes et af Mallorcas mere populære markeder, nemlig et kæmpe second hand marked. Her finder du masser af tøjmærker, boligindretning og meget andet, der fås til en særdeles fordelagtig pris grundet andensortering – hold øje med ‘Es baratillo d’es Pla’.Andre begivenheder i Maria de la Salut sker også i august, september og januar, hvor du kan opleve sang, dans, sport og meget mere i gaderne.

Hvor ligger Maria de la Salut på Mallorca?

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?