Rejse til Mancor de la Vall, Mallorca - Find billigste rejse med fly + hotel til Mancor de la VallBooking.com

Rejse og ferie i Mancor de la Vall betyder skønne bjergområder, lokal mallorcinsk atmosfære og eminemt afslapning

Vugget ind for neden af skråningerne på de grønne Serra de Tramuntana-bjerges østlige sider, ligger den pastorale landsby Mancor de la Vall. Byen har ikke mere end godt 1000 indbyggere, til gengæld et meget stolt lille folkefærd, som kalder sig selv ‘mancoris’.

Mancor de la Vall er suverænt bedst egnet, til ferie på egne betingelser og gerne med lejebil eller cykel, til udforskning af de mange smukke og charmerende tilbud i området.

Byen rummer et væld af smukke bygninger, lækre ferieboliger, en romantisk restaurant og korte distancer til andre byer, et oplagt valg for det eventyrlystne par!

Den dejlige og charmerende landsby er placeret i godt 644 meters højde nær Puig de Suro. På terrasserne langs bjergskråningerne, ser du de mange olivenhaver maurerne skabte og som katalanerne sikrede fortsættelse af. Olien fra denne region af Mallorca er særligt anerkendt som fast ingrediens i madlavningen, blandt kokke over hele verden. Mange ferielejligheder og boliger i Mancor de la Vall, ligger således også på skråningerne, med smuk udsigt samt adgang til hele den grønne dal.

I fin trit med andre mallorcinske landsbyer, er stemningen i Mancor de la Vall ganske afslappet. I gaderne hersker en rolig og venlig stemning, hvor ting tager den tid, ting tager – og hvor siestas afholdes i bedste spanske stil.

Book billigste flyrejser til Mancor de la Vall

find de billigste fly til palma de mallorca her
Sammenlign flybilletter fra mere end 50 flyselskaber mellem København, Billund og Palma de Mallorca

Bedste indkvartering i Mancor de la Vall

Indkvarteringsmuligheder i Mancor de la Vall

Du har en unik mulighed for, at kombinere pastoral landhygge med bjergenes rustikke charme, i afslappende omgivelser på én af områdets mange fincas eller herregårde.

De smukke gamle sten-fincas, fyldt med lækre faciliteter, er det perfekte valgt, når du skal koble helt af. Her er du tæt på natur, men ikke længere væk fra byliv, end en lille køretur på godt 10 minutter.

Madkultur og restauranterne i Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er i særdeleshed kendt for sine varme og venlige indbyggere. Men også kendt for én af sine to restauranter, nemlig C’an Tiró Tuxican. På denne hyggelige restaurant, med charmerende rustik atmosfære og masser sjæl, bliver du appetitligt introduceret til ‘fine dining’ på Mallorca.

Aktiviteter i Mancor de la Vall

Fra Mancor de la Vall, starter talrige vandreruter rundt i bjergene, hvor masser af eventyr og udsigtspunkter venter i den storslåede natur heroppe.

Cykling er den anden helt store sportsaktivitet i Mancor de la Vall – et oplagt sted at slå sig ned på en cykelferie.

Der er selvfølgelig også mulighed for andre sportsaktiviteter omkring Mancor de la Vall, som golf og tennis.

Seværdigheder i Mancor de la Vall

I selve Mancor de la Vall, finder du enkelte små seværdigheder, med betydning for lokalområdets kulturarv.

Igen er det dog Mancor de la Valls fantastiske centrale beliggenhed, der gør det særligt bekvemt at nå de største oplevelser på Mallorca. på kort tid kan du køre op i bjergene, til Mallorcas andet varemærke, det imponerende Lluc kloster, eller til Valldemossa og se kartauserklostret, Palau del Rei Sanc, hvor Chopin og George Sand boede.

Mallorcas opgraderede vejnet, gør det let at nå rundt til alle afkroge af øen, på rimelig tid med bil.

Indkøb i Mancor de la Vall

Mancor de la Vall har, hvad du skal bruge til at fylde ferievillaen eller fincaens køleskab op og hvad du ellers måtte have behov for, af personlig hygiejne mv.

Vil du kigge lidt butikker og snuse til mallorcinske brands mv., så tag turen ind til læderbyen, Inca.

Markedet i Mancor de la Vall

Besøg det ugentlige marked i Mancor de la Vall, hver lørdag formiddag centralt i byen. Her får du mulighed for at prøvesmage lokale råvarer, se håndværk fra området eller bare snuppe en forfriskning og nyde stemningen.

Har du lejet villa eller finca i Mancor de la Vall, er det en helt unik mulighed for, at fylde køkkenet op med de bedste friske råvarer fra Mallorca.
Du kan se alle markeder på Mallorca her

Begivenheder i Mancor de la Vall

Traditionen tro, afvikles der i Mancor de la Vall, flere festlige begivenheder som er sjove at deltage ved.

Første arrangement er 17. januar hvor San Antonio fejres med bål og dans i gaderne. Påskesøndag er der tradition for, at vandre i flok til Santa Lúcia kappellet på bjergsiden. Herefter samles indbyggerne om lokale specialiteter, hvor alle spiser sammen.

Årets helt store fest er 24. juni, hvor Sant Joan Baptista – skytsenglen for byen, fejres. Der afholdes på dagen, en række kulturelle og festlige arrangementer. Landsbyen har aktiviteter for unge og ældre, som dans, boldspil, figurer af tyre, dæmoner, jætter, tennis turnering og meget andet. Her serveres også lokale specialiteter og delikatesser i gaderne, blandt andet de lækre donut-agtige ‘bunyols’.

Svampejagt i Mancor de la Vall, er også én af årets helt store oplevelser. Den er bedre kendt som ‘La Fira de l´Esclatasang’ og af holdes hvert år i slutningen af november. Hele byen fejrer de lokale svampearter sammen, der er god mulighed for at smage på disse svampe, få tips om tilberedning eller bare nyde festlighederne med sjove figurer, mallorcinske sækkepiper, dans, musik, bål og fyrværkeri.

Hvor ligger Mancor de la Vall

Her ligger Mancor de la Vall
[P_REVIEW post_id=2192 visual=’full’]

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?