Fornalutx

Fornalutx, Hotel + Guide

Charmen i og omkring Fornalutx er uforlignelig – her er en særlig atmosfære, en særlig duft og det frodige landskab omkring byen, sætter den i absolut smukkeste omgivelser.

Fornalutx er særligt oplagt for dig, der vil vandre eller cykle på Mallorca, eller hvis du bare kommer efter afslapning for sjælen.

Fornalutx er flere gange blevet kåret som Spaniens 3. smukkeste landsby.Booking.com

63.8

Hotelstandard

9/10

  Aktivitetstilbud

  8/10

   Beliggenhed

   8/10

    Restauranter

    7/10

     Strand

     0/10

      Særligt godt hvis du søger:

      • Smukke rammer
      • Lækre ferielejligheder og villaer
      • Mange aktiviteter

      Her skal du bo i Fornalutx

      mallorca best sights

      Ferie i Fornalutx

      Indkvartering i Fornalutx

      I Fornalutx bor du i rustikke rammer, i ren naturlig idyl i den frodige dal, omgivet af appelsinplantager på de stedsegrønne bjergsider.

      I fornalutx er sjælen i centrum for ferien, her hersker kun idyl og harmoni. Du vælger om det skal være en hyggelig lejlighed, eller en smuk gammel sten-finca der skal skabe rammerne, du kan ikke vælge forkert heroppe.      Booking.com

      Madkultur og restauranterne i Fornalutx

      Restauranterne i Fornalutx er et visit værd, her får du lækre mallorcinske retter serveret i hyggelige, autentiske omgivelser med smilende service. Byen har ikke mere end blot nogle få spisesteder, men mere har du heller ikke behov for.

      Hele byens hjerte, er Placa d’Espanya, i centrum af byen. Her finder du en pæn portion hyggelige caféer, hvor atmosfæren på pladsen nærmest trækker dig ned på en stol. På pladsen kan du også indtage duften fra byens kendte bageri, Panaderia de Fornalutx.

      Aktiviteterne omkring Fornalutx

      Det er næsten overflødigt at sige, at vandring og cykling er områdets helt store sportsaktiviteter. De km lange bjergveje, der snor sig op og ned gennem hårnålesving, er ikke bare eminent træning, men også livsbekræftende og vidunderligt smukt at opleve.

      Fra Fornalutx bymidte, bag kirken, starter også en række skiltede vandreruter, der fører dig på eventyr gennem de grønne plantager og rundt i de UNESCO-beskyttede bjerge. Du kan bla. vandre til den smukke Gorg Blau bjergsø, mellem de højeste bjergtoppe, hvor vilde æsler og geder går.

      Under Fornalutx ligger den lille landsby, Biniaraix, hvorfra en vandresti til Lluc klosteret starter – dette er én af de mest emblematiske vandreruter på hele Mallorca. Barranc de Biniaraix har været brugt af pilgrimme, lige siden det 14. århundrede.

      Du kan på kort tid køre til Sóller, eller den smukke havneby Port de Sóller, hvor du har mulighed for at dyrke maritime aktiviteter, som sejlads eller lystfiskeri.

      Golf, tennis, klatring samt MTB, er også populære sportsaktiviteter omkring Fornalutx.

      Seværdigheder og udflugtsmål omkring Fornalutx

      Selve Fornalutx har faktisk sit eget museum, nemlig i den antikke olivenpresse i byens nedlagte mølle Ca’n Xoroi. Her kommer du på udflugt i datidens olivenproduktion, sammen med udstillingen af de såkaldte Moor Teules Vall de Sóller i Fornalutx, som er malede tagudhæng, dateret tilbage til maurernes tid (902-1229). Rundt omkring i Fornalutx kan du stadig se nogle af disse på husene.

      Er du til arkitektur og interessante bygninger, er der et par stykker du skal besøge. En af de mest bemærkelsesværdige bygninger i Fornalutx er rådhuset, bedre kendt som “Casa de la Vila”, bygget oven på et tidligere forsvarstårn fra 1600-tallet.

      Du finder et fint udbud af seværdigheder i naboområdet, Sóller og lægere ude mod kysten, finder du de maleriske byer, Deià og Valldemossa.

      Det imponerende Lluc kloster, Mallorcas andet varemærke, kan nås på en mindre køretur, enten i bil eller på cykel.Tag derop om søndagen før 11, hvor du kan opleve det verdenskendte kor els Blauets.

      Indkøbsmuligheder i Fornalutx

      I Fornalutx finder du hvad du skal bruge af dagligvarer, personlig pleje, kiosker og bankvæsen mm. For mere shopping eller indkøb, skal du køre til Sóller.

      Hvor ligger Fornalutx?

      ©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

      Log in with your credentials

      Forgot your details?