Felanitx, ophold og guide

Som tilfældet er med mange andre landsbyer i de mallorcinske landdistrikter, er temaet i Felanitx på lignende vis rustikt. Kernen af bylivet foregår omkring den store Plaça Espanya samt Plaça de sa Font de Santa Margalida, hvor du finder et væld af lækre barer og spisesteder, samtidig ligger mange af byens butikker i dette område.

Indbyggerne i Felanitx er et stolt folkefærd, de har en lang historie bag sig med kæmpende patrioter og rigdom fra vinproduktion, derfor virker det heller ikke så underligt at de har tillagt sig deres egen betegnelse. Mændene i Felanitx er således kendt som ‘felanitxeris’ og kvinderne som ‘felanitxeras’.Felanitx rejseguide

Tag på autentisk herregårdsferie i Felanitx

Indkvarteringen i Felanitx, består hovedsageligt af små petit-hoteller, B&B’s, samt små landejendomme og kroer. Men Felanitx er også et oplagt valg for en herregårdsferie, eller måske ferie ved vandet. Ser du, Felanitx er én af de større kommuner på Mallorca og dækker såvel over selve byen, men også over tusinder hektarer smuk land og den charmerende Porto Colom.

Tager du til Felanitx i sommermånederne, vil valget med stor sandsynlighed falde på Porto Colom, men efterår, vinter og forår, skal du overveje Mallorca på en måde, du ikke havde forestillet dig den før.

Herude mellem hundredvis af gamle møller, i den friske landluft, fyldes de mange gamle fincas og gårde med feriegæster der nyder godt af den gastronomiske kvalitet og de mange kultur og aktiviteter området byder på.Booking.com
Restauranter og spisesteder i Felanitx

Restauranterne i Felanitx serverer en fin blanding af klassiske spanske retter og mallorcinske videreudviklinger af retterne. Særligt bør du prøve at spise oksekød i Felanitx, kødet fra området er kendt på Mallorca og i Katalonien.

Oksemørbrad med estragonsauce er kendt som en favorit hos både de lokale og hos besøgende i Felanitx, naturligvis serveret af et varmt og smilende personale i charmerende, rustikke omgivelser, hvor maden kan nydes i ro og mag.
Aktiviteterne du kan dyrke omkring Felanitx

Felanitx er et populært besøgsmål for rigtig mange sportsudøvere samt motionister, der kommer hertil for at nyde godt af naturens egne tilbud.
Aktiv ferie på Mallorca, bliver mere populært hvert år, netop på grund af områder som Felanitx, hvor vandreruter, landeveje, MTB ruter, golf- og tennisbaner er utallige. Desuden er du ikke mere end maksimalt 10-15 minutters kørsel fra vandet og Porto Colom.

Strande nær Felanitx

Kører du ud til kysten, mødes du af talrige små naturstrande, helt uspolerede, og i ro for vinde og larm. Af større strande i området, kan du bruge Cala Murada, lige syd for Porto Colom, der i sommermånederne er udstyret med beach bar,,livredder og solloungere. Nord for Porto Colom, finder du det nybyggede Cales de Mallorca, et familieorienteret turistresort, der byder på tre små fine strande. Kommer du i slutningen af september, mærker du intet til børnefamilier, men kan nyde det varme vejr endnu.
Hvad er værd at se i Felanitx?

Felanitx er fyldt med skatte, de kræver blot, at du er indstillet på lidt gåture op ad bakkerne, eller har interesse for middelalderborge og klostre.
Særligt er Felanitx kendt for den imponerende gamle borg, Castell de Santuari, samt det berømte Santueri de Sant Salvador kloster – begge beliggende med fantastisk panoramaudsigt over hele Mallorcas østlige side, på bjergtoppe.

Marked i Felanitx

Hver søndag morgen kl. 8:00, åbner Felanitx op for det ugentlige marked i byen. Det foregår bag den store sognekirke, helt centralt i byen, på den dertil indrettede og reserverede plads. På markedet kan du lade dine sanser forføre af et farverigt og aromatisk udvalg af frisk frugt, kød, fisk, blomster samt søde mandler og figner.


Begivenheder og traditioner i Felanitx

Traditioner har en særlig plads i hjertet hos indbyggerne i kommunen, derfor er Felanitx også kendt som en by der fejrer sine traditioner med stil. De senere år har man arbejdet ekstra meget for, at involvere de unge i byen mere i festivalarbejdet og samtidig hjælpe med at promovere disse fester.

Santa Margalida er byens skytsengel og fejres hvert år den 20. juli, hvor indbyggerne samles allerede om eftermiddagen og en kæmpe parade kører gennem byen. Her kan du opleve én af Mallorcas helt egne traditioner, nemlig dæmonerne, som er kæmpe figurer der symboliserer livets finurligheder. Dæmonerne har været en fast del af Mallorcas festtraditioner siden ankomsten af kristendommen på øen. Ved festen vil du også opleve xeremiers, de mallorcinske sækkepiper, der spiller op til dans for de udklædte dansegrupper.

Fira de Sant Agustí er byens største og mest populære festival, den strækker sig over en hel uge, nemlig ugen op til den 28. august. Traditionen stammer tilbage fra klosteret Convent de Sant Agustí, hvor munkene fejrede den berømte teolog og filosof, Sant Agustí d’Hipona (Augustin af Hippo). Ugen forløber med musikkoncerter, boder samt diverse opvisninger udført af kunstnere fra hele øen. Ugens helt store højdepunkt er den 28. august, hvor et fascinerende ildløb starter ved Plaça de sa Font de Santa Margalida ca. 21:30.

Ved begge af ovennævnte fester, kan du opleve den berømte dansegruppe Els Cavallets. Dansegruppen bestående af 7 børn, hovedsageligt i alderen 10-14 år, optræder med hele syv forskellige danse til stor begejstring for festivalgæsterne. 6 af børnene danser rundt om den syvende, som forestiller en dame klædt i en lyserød dragt. De 6 bærer alle den samme dragt med hvide shorts, røde jakker og grønne hatte – desuden med en hestefigur om maven. Els Cavallets har eksisteret siden år 1603 og dansene bliver akkompagneret af xeremiers, fløjter samt trommer, alt imens en djævel render rundt og driller børnene i tilskuerflokken.

Forskellige byer på Mallorca fejrer deres helgener, skytsengle og andre højtider på hver deres facon og måde. Sant Joan Baptista (Johannes Døberen) f.eks. fejres i langt de fleste byer på Mallorca, mens Pollença og Felanitx fejrer Sant Joan Pelós i stedet henholdsvis den 17. juni (Pollença) samt 24. juni (Felanitx). Så er du i byen den 24. juni og ser en mand danse rundt i gaderne iført maske og rød kappe, så er han ikke gøgler, men derimod en del af en tradition, der har eksisteret i byen siden begyndelsen af 1700 tallet.

En sidste nævneværdig tradition i Felanitx må være Els Salers. Els Salers er en gruppe unge mænd i hvide skjorter og blå bukser, der vandrer gaderne tynde påske søndag, mens de synger, spiller og danser. Folk stiller påsketærter ud til dem om formiddagen, inden byen holder siesta.

Hvor ligger Felanitx på Mallorca?

Her skal du overnatte i Felanitx

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?