Capdepera, ophold og guide

Capdepera er en historisk by, beliggende på Mallorcas nordøstlige næsetip, som kan besøges året rundt.

I Capdepera bor du under 3 km fra den velkendte og dejlige ferieby, Cala Ratjada med dine smukke strande og knap 8 km fra den større og seværdige by, Artà.

Capdepera byder på rustik charme, afslappende atmosfære, skøn udsigt samt rigeligt med mulighed for fysisk aktivitet.Booking.com

Capdepera rejseguide

Capdeperas lange og spændende historie, er manifesteret i byens snævre gader, der løber op og ned ad bjergskråningerne. Her mærker du den nærværende stemning blandt byens ‘Gabellis’ og ‘Gabellinas’.

Capdepera er bygget omkring det store middelalderslot – og områdets nok største seværdighed – det imponerende Castell de Capdepera. Førhen bestod Capdepera udelukkende af små huse bygget indenfor de mægtige mure, men har siden udviklet sig, da pirat og vandalangreb fra søsiden hørte op i 1600-tallet.

Billige fly til PalmaBooking.com

Restauranterne i Capdepera

Capdepera byder indenfor til et traditionelt spansk og mallorcinsk køkken, serviceminded personale og lækre friske råvarer. Du løber bestemt ikke tør for steder at forkæle smagsløgene – såvel selve Capdepera som dens omkringliggende nabobyer har et bredt udvalg af spisesteder, der serverer mad efter høje internationale standarder og til et internationalt publikum.

Aktiviteter i- og omkring Capdepera

Der er masser af muligheder for at vandre og cykle på eventyr i de nærliggende bjerge, hvor du kan opnå nogle fantastiske udsigtspunkter over Mallorcas bugtede østkyst. Der er flere dejlige vandreruter, der vil føre dig gennem nogle enestående naturområder.

I det nærliggende Cala Ratjada, Cala Mesquida eller Cala Agulla, kan du nyde godt af de maritime oplevelser der venter ved det krystalklare blå vand.

Golf er ét af Capdeperas store trækplastre, hele 3 udfordrende og smukke golfbaner befinder sig indenfor 10 minutters kørsel af Capdepera bycentrum.

Fra Capdepera, har du desuden adgang til hele 6 dejlige små og mellemstore strande. Samtlige 6 strande har blødt sand og klart lavt vand – flere af disse tilbyder nogle fine faciliteter i form af solvogne, parasoller, brusere og beach-bar.

Seværdigheder omkring Capdepera

Castill de Capdepera er suverænt områdets største attraktion. Gåturen op til slottet kan være udfordrende for nogle, men der venter en spændende oplevelse og nogle fantastiske udsyn heroppefra. Som du bevæger dig rundt i den gamle middelalderby, fornemmer du let, hvordan livet i 1500-tallet har været med folk der myldrede rundt i gaderne.

Er du historieinteresseret, er der også mulighed for at gå på eventyr i lokalområdet, hvor en række bosættelser tilbage fra bronzetiden er bevaret samt nogle af Mallorcas ikoniske vagttårne, der kigger over kysten.

Syd for Capdepera ligger Artà, en lige så historisk by, hvor der venter nogle hyggelige og spændende timer. Desuden er Artà kendt for sine imponerende drypstenshuler.

Events og begivenheder i- og omkring Capdepera

Hver onsdag formiddag afholdes det ugentlige marked i Capdepera, hvor du kan lade dig friste af farverige og friske delikatesser, lædervarer, tøj og lokalt håndværk.

Mallorcas landsbyer er kendt for at fejre forskellige skytshelgener, samt lokale traditioner gennem året. Én af de mere interessante begivenheder i Capdepera, er det store middelalder-marked, der afholdes hvert år den tredje weekend i maj på Castill de Capdepera.

I slutningen af august fejres byens skytshelgen, med procession, sportsaktiviteter, hesteløb og meget andet. Om aftenen – kendt under navnet ‘Ildens Aften’ – skydes der et enormt fyrværkerishow af, mens dansere og gøglere underholder i gaderne med forskellige optrædener.

[wpgmza id=”417″]

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?