Campos, ophold og guide

Typisk for mallorcinske landbrugssamfund, er Campos ikke en oplagt destination for en familieferie, men det omkringliggende område er fyldt med rustikke og charmerende agriturisme hoteller samt herregårde, der danner ramme om den perfekte afslapning.

Campos er tilmed et rigtig godt valg, til en ferie der skal nydes med cykel og/eller kør selv eventyrer.

I Campos er masseturisme et fremmedord, men alligevel er du ikke langt fra én af Mallorcas største uspolerede strande.

Hvem besøger Campos?

Den typiske besøgende i Campos er generelt set, den uafhængige rejsende, der selv ønsker at arrangere ferien for at være stensikker på, at kunne få kultur, historie, natur samt smag med fra en enestående ferie i  oplevelsens tegn.

Her undslipper man i ro og mag, den mere hektiske turisme fra de større resorts på kyststrækningerne, mens man sikrer sig en bekvem base for yderligere, at udforske den sydøstlige kyst og især de nærliggende uspolerede strande Sa Rapita og Es Trenc.Booking.com

Ophold og guide til Campos

Indkvartering i Campos

Rejsende kommer til Campos for at bo i fincas og på herregårde, som er spredt over hele kommunen i massevis. Men også besøgende der tager til Mallorca for øens fantastiske strande, bosætter sig omkring Campos, grundet den kort afstand (15 km) til stranden Es Trenc og badebyen Colònia de Sant Jordí, der ligger syd for Campos.

I Campos er du sikker på fred og ro, enorme arealer af landlig friskhed og tæt på det ‘ægte’ Mallorca.

Restauranter og spisning i Campos

Campos er kendt over hele Spanien for byens fine oksekød, så det ville være en skam at komme derfra uden at have smagt det.Du kan på langt de fleste restauranter, forvente nærværende betjening, hyggelig atmosfære og varierede spisekort. I byen finder du også mere børneorienterede spisesteder som pizza – og burgerbarer samt en kinesisk restaurant.

Aktiviteter i Campos

Grundet sin placering på den sydøstlige del af øen, er Campos forståeligt nok ganske populær hos et varieret publikum, der strømmer til de kilometerlange sandstrande og fantastiske terræn hernede.

Man kan bestemt ikke sige, at Campos er mættet af turisme, eller på anden måde overudviklet til samme formål, tværtimod tiltrækker området som tidligere nævnt, mange selvrejsende og cyklister, der ønsker at nyde den sanselige natur og slappe helt af.

Es Trenc strand er særlig smuk, en helt uudviklet 3 km lang kyststrækning, som er berømt for sit vidunderlige fine hvide sand og krystalklare vand. Det bør måske nævnes, at stranden over de seneste år er blevet særlig populær hos mange turister, netop grundet sin uspolerede og autentiske skønhed. Derfor kan der i højsæsonen forekomme dage, hvor Es Trenc vil være fyldt godt op med besøgende fra Palmaområdet samt fra de nærliggende kommuner, Llucmajor og Santanyí.

Seværdigheder i Campos

I Campos har du som intet andet sted, muligheden for at kombinere kunst og spisning. Besøg den imponerende herregård og kunstmuseum, Es Revellar, til en gang Art Dinner.Naturen har også en central rolle i Campos’ seværdigheds-register, du kan bla. tage den korte tur til Ses Salines og se den spændende samling af vilde kaktusser hos Botanicactus.

Enhver med interesse i historie bør tage en tur gennem gaderne i Campos og finde byens fortid i de mange smukke bygninger og monumenter. Den regionale arkitektur fylder meget i byens seværdigheder sammen med temaet ‘religion’.Som du bevæger dig rundt i Campos, vil du sandsynligvis bemærke en række stenkors der står rundt omkring. Korsene afgrænsede tilbage i middelalderen byen og fungerede samtidig som en slags vejvisere. Disse kors er skåret i sten og har forskellige religiøse illustrationer samt skrifter indgraveret i stammen.

Marked og fiestas

Mallorcinske landsbyer er om nogle kendt for deres mange fiestas, der hvert år løber af stablen rundt omkring på øen, Campos er ingen undtagelse.

Den vigtigste fiesta i Campos er ‘La Mare de Deu’, der indbefatter musik, dans, parade samt sportsaktiviteter, der som regel kan trække et bredt publikum med til festlighederne. La Mare de Deu afholdes hvert år i begyndelsen af august, typisk fra den 7. til 15.

Den anden søndag i  maj måned, står der igen kultur i kalenderen hos indbyggerne i Campos og omegn. Denne gang er det ‘Feria Ramadera’, en fiesta dedikeret til den frisiske kvægrace, som området har stor tradition for at dyrke. Selve festlighederne er bygget op, om en konkurrence om den flotteste ko.

Måske ikke en umiddelbar indlysende aktivitet at deltage ved, som normal turist, men hvis du virkelig vil opleve mallorcinsk kultur og tradition, er det dette en oplagt mulighed.To gange ugentligt, torsdage og lørdage, afholdes der marked i centrum af Campos.

Markederne her bærer et klart præg af landbrugstema, hvor du altså ikke finder mange souvenirs, men lokalt håndværk, frisk frugt og grønt, lokale delikatesser og andre delikate råvarer.

Hvor ligger Campos på Mallorca?
©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?