Artà, Ophold+Guide

Artà ligger på den nordøstlige del af Mallorca, ca 60 km fra hovedstaden, Palma de Mallorca.

Artà er en lille hyggelig og rolig by, men indeholder meget historie, kultur og mange seværdigheder i denne genre.

Artà grænser op af andre populære og mere kendte turistområder, som Capdepera, Cala Ratjada og Son Servera, alle populære blandt særligt golfere.Booking.com

Tag på herregårdsferie eller petit hotel i Artà

Artà har rigtig mange indkvarteringsmuligheder, det er udelukkende et spørgsmål om, hvad du synes vil være spændende eller interessant at prøve. Fælles for alle er, at i Artà er charme en del af pakken.

Der skal dog lyde en klar anbefaling om, at kigge på herregårdene (fincas) omkring Artà, som byder på luksuriøse faciliteter i rustikke omgivelser, hvor du er tæt på naturen. Et andet rigtigt godt bud på overnatning i Artà, er de såkaldte petit-hoteller, der ligger i de smalle gader i byen.Booking.com

Restauranter og spisesteder i Artà

Restauranterne i Artà, serverer en fin blanding af klassiske spanske retter og mallorcinske videreudviklinger.

Artà er dog mere end tapas og fiskeretter. Som en større by, med en lang historie, særligt indenfor ønologi, ligger det dybt forankret i madkulturen, at spisekort og vinkort skal gå hånd i hånd – en oplagt mulighed for at smage på lækre lokale vine.

Du finder naturligvis også helt almindelige cafeterier, pizzariaer, burgerbarer og snacks i Artà.Gå til restauranterne i Artà og læs anmeldelserne af dem

Aktiviteterne du kan dyrke omkring Artà

8 km nord for selve byen, finder du det smukke naturreservat, Parc Natural de la Península. Du vil vandre eller cykle, gennem det åbne og uspolerede landskab, mens du ser hvordan Mallorcas bondesamfund så ud, flere hundrede år tilbage i tiden.

Naturreservatet er selvsagt en legeplads for aktive feriegæster, der nyder det enorme areal, der til sammenligning minder mest om de skotske højfjelde.Synet der venter dig heroppe, er uforglemmeligt og uforligneligt.

Du ser hvordan Llevant bjergkædens højeste toppe, danner en dramatisk baggrund, mens de azurblå kyster for neden skaber en naturlig kontrast.

Hvad er værd at se i Artà?

En af de første ting man lægger mærke ting i byen, er bakken hvor den 1 meter tykke fæstningsmur, der med sine ni tårne omringer valfartskirken Santuari de Sant Salvador.

Flere imponerende statuer og religiøse monumenter er at finde her, blandt andet statuen af Jomfru Maria skåret i træ. Vejen derop går forbi sognekirken og videre, ad den mere end 180 trins lange stentrappe. Fra kirken, vil du nyde panoramabilledet over Artà og det omkringliggende område, sammen med den meget smukke have der hører til kirken.Er du historieinteresseret, skal du nede i centrum af byen ved Placa d’Espanya, besøge rådhuset, som også huser byens etnologiske museum.

Her vil du få hele historien om Artà og det tidligere Almundaina. Desuden findes der en række efterladenskaber fra datidens herredømme på Mallorca. Kontra mange andre historiske museer på øen, giver dette dig rigtig god idé om, hvad Mallorca har været for bønder, adelige og hvordan tiderne har ændret øen.

I 1921 åbnede jernbanen, der forbandt Palma med Manacor, Son Servera og Artà. Den blev senere lukket igen, men den gamle stationsbygning står stadig i Artà og det er på tegnebordet, at jernbanen igen skal i funktion.Vi kommer nok ikke udenom at nævne drypstenshulerne, Cuevas d’Artà på kysten omkring Canyamel.

Drypstenshuler er i sig selv imponerende, men her er der gjort ekstra i, at gøre dem indbydende og attraktive at besøge, også for børnefamilier. Lyseffekter kaster flotte farver rundt på drypstenene, som former figurer der menes at have religiøs betydning. Jules Verne var blandt de første i nyere tid, til at besøge hulerne og man mener det var, han fik inspirationen til sin succesbog “Rejsen til Jordens Indre”.

Marked i Artà

Hver tirsdag morgen kl. 8:00, åbner Artà gaderne op, for det ugentlige marked i byen. Det foregår centralt, på byens store torv.

På markedet kan du lade dine sanser forføre af et farverigt og aromatisk udvalg af frisk frugt, kød, fisk, blomster samt søde mandler og figner. Dette er en oplagt mulighed for, at få smagt på nogle af de mallorcinske lokaldelikatesser, bla. sobrassada-pølserne.

Her ligger Artà på Mallorca

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?