Alaró

Rejse til Alaró

Alaró er en hyggelig og smuk lille by for foden af de smukke og dramatiske Tramuntana-bjerge på Mallorca.

Alaró er elsket af sine stamgæster for den særlige lokale charme, der hersker i de smalle gader og stræder i byen, sammen med den særligt rige kulturarv, som opleves i maden og atmosfæren.

Alaró vil være et sikkert valg for dig, der søger aktiv ferie på Mallorca og som sætter pris på naturlig skønhed.

Ferien i Alaró

Byen Alaró var den første på Mallorca, til at få eget elektricitetsnet i august i 1901. I dag er byens elektricitet, en del af resten af Mallorcas elektricitetsnet. Det gamle elektricitetstårn er af Mallorcas konsulat, erklæret område af særlig historisk interesse.

I Mallorcas historiebøger, var den første registrerede omtale af byen Alaró fra omkring år 1241, hvor byen blev kaldt “Oloron”, selv om det menes at det oprindelige Castillo d’Alaro slot går mere end hundrede år i forvejen for denne bosættelse. Der er megen debat blandt Spanske historikere, om hvad byen egentlig hed oprindeligt. Den første teori er, at Oloron stammer fra det iberiske ord “Ilurone”, som er ganske almindeligt forekommende på hele Spaniens fastland, som en del af de historiske bynavne.

Den anden teori er dog baseret på en islamisk tekst sporet tilbage til år 903 ved erobringen af øen, hvor ordene “Hisn al’ – Arun” blev brugt til at beskrive et romersk fort beliggende i et højt og ensomt sted. Selvom begge argumenter er lige plausible, vil Alarós oprindelse nok for evigt være omgivet af mystik. Beboerne i byen Alaró er kendt som “Alaroner” og “Alaroneras” for henholdsvis mænd og kvinder i byen.

Indkvartering i Alaró

Til trods for ikke at være synderligt turistet, er Alaró nu alligevel ganske populært som feriedestination. Det er imidlertid ikke hoteller og pensioner der står på listen, men rustikke fincas, i de skønne og smukke omgivelser rundt om på bjergskråningerne, der giver udsigt over det flade landskab for foden af bjergene.

Du vil være interesseret i Alaró, hvis du elsker aktiv ferie, natur og tanken om selv at arrangere og styre det hele.

Restauranter og mad i Alaró

Maden i Alaró repræsenterer en del af den mallorcinske kulturhistorie, der knytter sig særligt til Tramuntana-bjergene. Heroppe får du lov at smage på “almindelige” mallorcinske retter uden dikkedarer, altså ingen avantgarde gourmet anretninger, men mere direkte fra fadet. De lokale restauranter i Alaró, minder mere om gammeldags krostuer, end typiske restaurationer.

Rigtig mange dagrejsende, besøger faktisk Alaró udelukkende for madens skyld.

Aktiviteterne omkring Alaró

Aktiviteterne i Alaró er primært vandring, cykling, MTB, klatring, i hvert fald hvis vi taler om lokalområdet heroppe. Mallorcas gode og fornyede vejnet gør det nemlig let og bekvemt at komme rundt på øen, både i nærområderne og til fjernere egne.

Seværdigheder omkring Alaró

Hvis nogle byer på Mallorca er bedre placeret end andre, i forhold til at være tæt på seværdighederne, så er Alaró på en top 3 liste.

Den berømte middelalderborg, Catell de Alaró, kroner hele området på bjergtoppen over byen, et vanvittigt populært vandremål, særligt grundet den panoramaudsigt der venter heroppe – ubeskrivelig.

Indkøb i Alaró

Alaró har alt hvad du måtte få brug for under dit ophold her – og mere til. Rundt i de charmerende smalle gader, ligger små lokale forretninger, barer og kiosker.

Godt 20 minutters kørsel fra centrum af Alaró, kan du være i hjertet af Inca, Mallorcas tredjestørste by, bedre kendt som læderbyen. Her finder du et enormt udvalg af tøj og outletbutikker, sammen med en masse delikatessebutikker. Inca er desuden vært for Mallorcas største markedsplads, som løber af stablen hver torsdag formiddag.

Er der marked i Alaró?

Hver lørdag formiddag afholdes et mindre, men traditionelt marked centralt i Alaró. På markedet kan du nyde stemningen af lokale handlende, der kommer hertil for at handle friske råvarer, håndværk, blomster og meget andet.

Hvor ligger Alaró?

Bedste indkvartering i AlaróBooking.com

85

Aktivitetstilbud

9/10

  Beliggenhed

  9/10

   Restaurant- og byliv

   8/10

    Særligt godt hvis du søger:

    • Aktiv ferie
    • Tæt på både vejnet og bjerge
    • Aktivt restaurant- og caféliv

    ©2017 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder, oplevelser

    Log in with your credentials

    Forgot your details?