Søg
Close this search box.

Udfordringen at flytte til Palma. Interview med britiske Alice Taylor

Har du drømt om, eller kender en, der har fået idéen at flytte til Palma?

Palma er en fantastisk by, faktisk verdens bedste by at bo i (kåret i The Sun), men hvilke udfordringer ligger og lurer. Jeg har spurgt Alice Taylor, en pige fra Liverpool om netop dette.

 

Hvordan kom beslutningen om et flyt til Palma på tale?

Jeg arbejdede for en sprogskole i Valencia i noget tid, men følte mig klar til nye udfordringer. Jeg var bestemt ikke klar til at forlade Spanien, da jeg allerede var blevet forelsket i landet, desuden stadig igang med at lære sproget.

Jeg fandt et spændende job hos iværksættervirksomheden, ezebee.com, i Palma de Mallorca. Jeg har været her i godt halvandet år nu, og har på intet tidspunktet set mig tilbage!

 

Hvad har indtil nu, været den største udfordring ved at flytte til Palma?

Nogle af de helt store udfordringer, opstår faktisk ved de basale ting, som at oprette bankkonto, søge job eller finde lejebolig. For eksempel, i Spanien er det påkrævet, at man har et såkaldt NIE nummer, et skattenummer, som skal være på plads før man kan åbne en almindelig lønkonto. Man skal møde personligt op på det kommunale kontor, hvor man skal udfylde en masse papirer der kun står på spansk, hele processen tager nogle timer.

Et andet eksempel, er åbning af bankkonto i Spanien. Nogle af de små lokale banker, kan finde på at bede dig indbetale til livsforsikring, før de vil åbne en konto til dig, dette er ikke sandt.

Generelt tager ting bare længere tid i Palma, end f.eks. i Liverpool hvor jeg kommer fra.

 

Hvordan har du fundet dig et social netværk i Palma?

De fleste af de venner og bekendtskaber jeg har nu, har jeg mødt enten gennem en lejlighed jeg har delt med dem, eller gennem arbejdet. Det er vel de steder man opholder sig mest, særligt når man er ny i byen.

Jeg lærte til gengæld hurtigt, og det er et godt råd, at komme ud af hulen når det er muligt. Der er masser begivenheder for udvekslingsstuderende og udstationerede, her i Palma. Mallorcinerne kan godt være lidt lukkede og svære at komme i personlig kontakt med, men når der først er hul igennem, er de virkelig søde, hjælpsomme og gode mennesker!

 

Hvordan har du mærket den lokale kultur i Palma, har været anderledes fra andre steder? 

Jeg har kun boet i Spanien og mit hjemland, England, så jeg er ikke den rette at spørge om sammenligninger endnu. Dog kan jeg virkelig se store forskelle, mellem den britiske kultur og den spanske, og indtil videre må jeg indrømme at jeg bedst trives med den spanske!

Måltider, spiller en særlig rolle i Palma kulturliv! Man bruger generelt mere tid på restauranter og caféer, end f.eks. i England. Her hygger man sig og kommer hinanden ved, og måltiderne synes at være større. Typisk spiser man også et stort måltid mad ved 1-2 tiden om eftermiddagen, altså 3-4 retter, hvorefter man så holder siesta og går tilbage på arbejde ved 4-tiden. På den måde har kroppen bedre tid til at fordøje maden, og så er aftensmaden typisk noget lettere, hvor der også er plads til at sidde og hygge bagefter.

Folk i Palma, er generelt også mere afslappede og mindre stressede, end f.eks. bare i Valencia. For en der kommer udefra, kan det godt være lidt frustrerende til tider, for det kan hurtigt blive for afslappet og så har det netop en stressende effekt på mig.

 

Hvilke udfordringer møder du typisk i dit professionelle liv?

Sproget er nok den største udfordring af alle. Jeg kan sagtens gennemføre en let samtale på spansk, og mange folk i Palma er heldigvis gode til – og villige til – at finde en mellemvej, mellem spansk og engelsk for at opnå en forståelse.

Men at kunne snakke skraldespansk, holder ikke hele vejen hjem, særligt ikke i erhvervslivet, så jeg tager hele tiden flere spanskkurser!

 

Du kan følge Alice via hendes personlige blog, Fall for Spain (engelsk), hvor hun beretter om sit liv og rejse. Hun er altid glad for at give råd og idéer!