El Salobrar de Campos, Campos/Ses Salines

 

Bag klitterne ved stranden syd for de rustikke landferiebyer Campos og Ses Salines, ligger Mallorcas næststørste vådområde, El Salobrar de Campos, der i størrelse blot er overgået af naturområdet Parc Natural de S’Albufera, som ligger ved Port d’ Alcúdia og Playa de Muro, på Mallorcas populære nordkyst.

El Salobrar er dannet af en masse saltvandskanaler, der alle er forbundet med hinanden og ebber ud ved stranden, Es Trenc. Lige siden de første skibe lagde til ved Es Trenc og civilisationen i Campos begyndte, har El Salobrar fungeret som kilde til at udvinde salt fra.

Dette enorme økosystem er hjemsted for en bred vifte af vegetation samt dyreliv, her findes faktisk mere end 170 forskellige arter på de godt 1500 hektarer som området omfatter.

Vegetationen du møder i El Salobrar, er særligt tilpasset middelhavets klima med det saltholdige miljø og jord hernede, du kan blandt andet opleve salturt, tamarisk, søfennikel, flere siv-arter, zamarrilla.

Særligt salturten fra El Salobrar de Campos, bruges blandt andet som hovedingrediens i hjemmelavet håndsæbe, som menes at have en særlig lindrende effekt.

El Salobrar er også hjem til en række spændende trækfugle, blandt andet gulbenede middelhavs-sølvmåge. Dette sted rummer så meget liv og ro, at det er et must for en hver naturelsker at besøge.

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?